2017-01-18 03:57

EXTERNE


Barack Obama, în vizită la Boeing

 |  11:25
Barack Obama, în vizită la Boeing

Preşedintele SUA Barack Obama a promis vineri că va face tot ce este posibil pentru a dezvolta exporturile americane în vederea relansării ofertei de locuri de muncă, în cursul unei vizite efectuate la sediul companiei Boeing. Liderul de la Casa Albă a cerut Congresului, unde adversarii săi republicani sunt în poziţie de forţă, să prelungească în continuare contractul cu banca import-export, un organism public care împrumută întreprinderilor americane pentru a le facilita exporturile.

Preşedintele american, criticat pentru presupusa sa indulgenţă faţă de Beijing, joi, de către candidatul la învestitura republicană Mitt Romney, şi-a reafirmat angajamentul de a ancheta „practicile neloiale ale unor ţări precum China sau ale unor locuri ca Europa”. Barack Obama a declarat în prezenţa angajaţilor Boeing că a dat ordin acestei bănci să „permită întreprinderilor americane să lupte cu arme egale oferindu-le aceeaşi finanţare la exporturi ca şi cea pe care o primesc şi concurenţii lor pe nedrept de la alte ţări”.

Obama, candidat şi la alegerile din 6 noiembrie, a revenit la Washington vineri seara, după un turneu de trei zile în cursul căruia a vizitat o uzină din Wisconsin (nord),  Los Angeles şi San Francisco (California, vest), unde a strâns de asemenea fonduri pentru campania sa electoral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-02

TAGURI: Barack_Obama, Boeing, vizitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image