2019-01-23 05:43


Bărbat înarmat arestat în apropiere de Casa Albă

 |  07:00
Bărbat înarmat arestat în apropiere de Casa Albă

Un bărbat care avea asupra sa un pistol şi două cuţite a fost arestat marţi în apropiere de Casa Albă, în centrul Washingtonului, au anunţat autorităţile. Incidentul s-a produs către ora locală 15.25 (22.25, ora României). Suspectul a fost observat în incinta Parcului Lafayette, o grădină publică situată în vecinătatea părţii nordice a complexului prezidenţial, a declarat pentru AFP Brian Leary, un purtător de cuvânt al Secret Service.

Bărbatul, dezbrăcat pe jumătate, avea asupra sa un pistol şi două cuţite, a precizat Leary.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, arma avea calibrul .45. Arestat de agenţi din cadrul Secret Service, o unitate de poliţie de elită însărcinată cu protecţia preşedintelui Barack Obama şi familiei sale, suspectul, un locuitor din Texas identificat drept Christopher Briggs, a fost transferat Poliţiei din Washington.

Suspectul este acuzat de "deţinerea unei arme interzise" conform legii districtului Columbia, una dintre cele mai stricte în Statele Unite în domeniul armelor, spre deosebire de legislaţia liberală aflată în vigoare în Tecas.

Potrivit sursei din cadrul poliţiei, nu există vreo probă potrivit căreia suspectul ar fi vrut să îl vizeze pe Obama, care se afla la Casa Albă marţi, dar care lucrează de obicei în aripa de vest a reşedinţei prezidenţiale, ce nu poate fi văzută din exteriorul incintei foarte bine păzite, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: barbat, inarmat, casa, alba, arestat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...