2019-02-21 07:56


Bashar al-ASSAD, acuzat în mod direct de ONU. Vezi care sunt crimele ÎNGROZITOARE în care este implicat

 |  22:22
Bashar al-ASSAD, acuzat în mod direct de ONU. Vezi care sunt crimele ÎNGROZITOARE în care este implicat

Președintele sirian Bashar al-Assad este considerat, pentru prima dată într-un raport oficial ONU, răspunzător de folosirea armelor chimice, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Agenția de presă informează că a consultat în exclusivitate un raport al anchetatorilor internațional ai Națiunilor Unite și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), ale căror investigații identificaseră anterior doar unități militare, fără a numi comandanți sau alte oficialități. Este pentru prima dată când cele două organizații internaționale prezintă o listă de persoane legate de mai multe atacuri cu bombe cu clor în Siria, în 2014-2015. Pe listă figurează și președintele al-Assad, și fratele mai mic al acestuia, Maher, ceea ce potrivit unei surse a Reuters ar arăta că ordinele de a folosi arme chimice în conflictul civil a venit de la vârf.

Frații al-Assad nu au comentat direct afirmațiile. O oficialitate guvernamentală de la Damasc a afirmat că acuzațiile de atacuri cu arme chimice "nu au suport real".

Ancheta comună ONU/OIAC cunoscută ca Mecanismul Comun de Investigație (Joint Investigative Mechanism - JIM) a fost efectuată de trei experți independenți, cu sprijinul unei echipe tehnice și administrative, pe baza unui mandat al Consiliului de Securitate al ONU. Lista de suspecți menționată de Reuters nu a fost făcută publică, iar șefa JIM, Virginia Gamba, a negat existența ei. "Nu este prevăzută în acest moment nicio identificare a unor indivizi", a transmis ea printr-un e-mail agenției de presă citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-13

TAGURI: bashar al assad acuzat arme chimice siria onu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
13 Ian 2017

11SEPTEMBRIE 3TURNURI DEM OLATE CU 2AVIOANE-DRONE D E "BIN-LADEN"....HA HA HA CINE MAI E PROST SA CR EADA.................SADD AM HUSSEIN ARE ARME NUCLE ARE......HA HA HA HA..... ..............GADAFI FOLO SESTE ARME CHIMICE....... ......HA HA HA........ACU M URMEAZA SIRIA.......... ...DAR DACA SE SUPARA RUS II NU MAI E DELOC HA HA H A......CINEVA SE SCARPINA IN FUND CU MOPUL..OARE C INE SA FIE ....PALARIENTR UN PICIOR
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
13 Ian 2017

ha si armele chimice e rau facute la firma baie r a lui angelika . ha , h a .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...