2019-02-21 06:26


BĂTAIE în Parlamentul Turciei

 |  09:02
BĂTAIE în Parlamentul Turciei

O bătaie în toată regula a avut loc în nopatea de miercuri spre joi în Parlamentul Turciei. Parlamentarii din partidul aflat la guvernare, AKP, şi cei din principala formaţiune de opoziţie, CHP, s-au luat la bătaie şi s-au îmbrâncit, pe podiumul din sala de plen. Totul a plecat de la o dezbatere despre un pachet de reformă constituţională menit să îi extindă puterea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

AKP vrea să impună reforma constituţională care va permite o conducere puternică necesară pentru evitarea întoarcerii unui guvern fragil de coaliţie. Formaţiunea de opoziţie CHP şi cea pro-kurdo HDP se tem că reforma va alimenta autoritarismul.

În timpul conflicitului, deputaţii CHP au obiectat faţă de faptul că membrii AKP au votat fără să intre în cabinele instalate pentru facilitarea votului secret. Furioşi, aleşii AKP au încercat să ia telefonul mobil al unui deputat CHP care a filmat scena. În pofida incidentelor, articolele trei, patru şi cinci din cele 18 ale proiectului de lege au fost aprobate în sesiunea parlamentare care a continuat până joi dimineaţă., scrie news.ro. Dezbaterea urmează să se reia joi după-amiază.

Reforma îi va permite lui Erdogan să numească şi să demită miniştri, să preia din nou conducerea AKP şi să guverneze până în 2029.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: bataie, parlament turcia, erdogan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...