2018-12-15 11:13


Belgia caută 10 teroriști. Regiunea Bruxelles își redeschide școlile și metroul dar păstrează nivel maxim de alertă

 |  18:37
Belgia caută 10 teroriști. Regiunea Bruxelles își redeschide școlile și metroul dar păstrează nivel maxim de alertă

Belgia se află în continuare în stare de alertă, iar autoritățile caută în jur de zece teroriști despre care are informații că dețin arme de război Kalașnikov, chiar și arme mai puternice și explozibili, cu care ar intenționa să comită atacuri similare celor de la Paris, a declarat ministrul belgian de externe, Didier Reynders, într-un interviu acordat postului ABC News.

Reynders a adăugat că pericolul cel mai mare de producere a potențialelor atacuri este în zonele aglomerate, de exemplu în centrele comerciale.

Întrebat despre teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții la atacurile de la Paris și despre care se crede că se ascunde încă în Belgia și ar putea comite alte atentate, ministrul a răspuns că autoritățile au primit 'un număr imens de piste' privind locul unde s-ar afla și speră să fie capturat în curând.

Între timp, starea de alertă teroristă se păstrează în continuare la nivelul patru, maxim, în regiunea Bruxelles, cel puțin până la sfârșitul săptămânii. Totuși, școlile au fost redeschise, iar traficul metroului a fost reluat parțial, totul sub stricta supraveghere a poliției.

Toate școlile și universitățile belgiene și-au reluat activitatea miercuri dimineață după ce au stat închise luni și marți. De asemenea, metroul era închis de sâmbătă. Parțial, garniturile au început să circule parțial, doar până la ora 22.00. Programul obișnuit erea până la miezul nopții.

Unele linii de metrou şi de tramvai nu sunt folosite pe toată lungimea, iar două linii de metrou sunt în continuare închise.

În jur de 300 de poliţişti au fost mobilizaţi miercuri peste efectivele deja existente pentru a protecţia şcolilor din Bruxelles. De asemenea, un număr suplimentar de 200 de militari a fost intrat în dispozitiv la metrou, a anunţat Ministerul de Interne.

Deși primăria Bruxelles a permis de marți redeschiderea locurilor și centrelor culturale din subordinea sa, marile muzee federale rămân închise.

Nivelul de alertă maximă - nivelul 4 - este menţinut timp de o săptămână în regiunea Bruxelles, a anunţat luni seara premierul belgian, Charles Michel. Nivelul ameninţării urmează să fie evaluat din nou lunea viitoare, a precizat premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: belgia, teroristi, bruxelles, scoli, metrou, alerta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...