2018-12-18 15:17


Bombă! Poliţia din Israel recomandă inculparea premierului Netanyahu pentru acte de CORUPŢIE

 |  08:47
Bombă! Poliţia din Israel recomandă inculparea premierului Netanyahu pentru acte de CORUPŢIE

Poliţia israeliană a recomandat, marţi seară, autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu, informează cotidianul Haaretz.

Anchetatorii Poliţiei au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de "Cazul 1000", în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, şi de "Cazul 2000", referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Directorul general al publicaţiei Yedioth Ahronoth, Arnon Mozes, va fi şi el inculpat, precum şi omul de afaceri Arnon Milchan, suspectat că i-a oferit cadouri lui Netanyahu.

Potrivit anchetatorilor, după începerea actualului mandat, premierul Netanyahu a primit cadouri în valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari).

Premierul Benjamin Netanyahu a susţinut pe parcursul investigaţiilor că nu a comis nimic ilegal, argumentând că Poliţia "nu va găsi nimic pentru că nu este nimic de găsit".

Benjamin Netanyahu refuză să demisioneze

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat marţi seară că nu va demisiona, în pofida deciziei Poliţiei de a recomanda inculparea sa pentru acte de corupţie.

"Recomandările Poliţiei nu înseamnă nimic într-o societate democratică. Voi continua să conduc Israelul în mod responsabil şi loial", a declarat Benjamin Netanayhu, potrivit Mediafax


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-14

TAGURI: israel, netanyahu, premier corupt,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...