2019-01-16 08:23


Brazilia, între ciocniri violente şi manifestaţii paşnice

 |  15:44
Brazilia, între ciocniri violente şi manifestaţii paşnice

Aproximativ o sută de protestatari cu faţa acoperită şi îmbrăcaţi în negru au aruncat cocteiluri Molotov şi torţe în forţele de ordine, în timp ce circa 5.000 de persoane demonstrau paşnic în centru oraşului Rio de Janeiro la apelul sindicatelor în cadrul unei "zi naţionale de lupte". Poliţia a replicat cu gaze lacrimogene.

La primele proteste după mişcarea socială care a zguduit ţara în iunie, un grup  mascat, în pofida apelurilor sindicatelor de a manifesta cu faţa descoperită, au provocat ciocniri cu poliţia pe o stradă paralelă cu defilarea, scrie Mediafax. Protestatarii cu faţa acoperită au venit să se refugieze în defilarea paşnică unde liderii sindicatelor făceau apel la calm şi cântau imnul naţional. Când poliţia a venit din urmă folosind gaze lacrimogene panica s-a răspândit între protestatari, iar   manifestaţia a fost dispersată înainte de a ajunge la destinaţie, Piaţa Cinelandia, la apelul responsabililor sindicali urcaţi pe camioane dotate cu difuzoare.

Joi, la cererea sindicatelor cincizeci de drumuri din Brazilia au fost blocate şi transporturile în comun parţial paralizate, având loc mai multe manifestaţii paşnice. Cele cinci mari sindicate au manifestat împreună pentru prima dată şi au solicitat mai ales reducerea săptămânii de lucru la 40 de ore (faţă de 44 în prezent). Aceştia au reluat de asemenea unele revendicări ale manifestaţiilor din iunie, care se doreau "apolitice". 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12
Citeste si:
BRAZILIA. Violenţe contra corupţiei
BRAZILIA: Grevă a sindicatelor începând cu 11 iulie
BRAZILIA: Protestele de stradă continuă

TAGURI: Brazilia, ciocniri, manifestaţii,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...