2017-01-24 15:16


Bucureştenii îşi aleg la anul primarul. Bursa candidaţilor din 2012: Oprescu, Vanghelie, Piedone, Udrea, Diaconescu, Negoiţă

 |  18:26
Bucureştenii îşi aleg la anul primarul. Bursa candidaţilor din 2012: Oprescu, Vanghelie, Piedone, Udrea, Diaconescu, Negoiţă

A mai rămas un an şi ceva până la alegerile pentruPrimăria Capitalei. Cine intră în cursa electorală? Deocamdată o singurăcertitudine: Sorin Oprescu. Nume vehiculate sunt multe: Marian Vanghelie, CristianPopescu-Piedone, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Liviu Negoiţă etc. PNL, PC şi PSDvor avea de luat o decizie grea în 2012. Mai exact, ce candidat unic va fisusţinut de acestea pentru Primăria Capitalei.

Până acum, un singur candidat şi-a anunţat intenţia de aintra în cursa din 2012 pentru Primăria Generală. Sorin Oprescu, actualulprimar general, a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că vacandida pentru un nou mandat, deoarece îşi doreşte să finalizeze toateproiectele pe care le-a început. Întrebat de posibilii săi contracandidaţi,Oprescu este de părere că dacă numele vehiculate sunt corecte, „va fi o piesăde teatru benefică pentru bucureşteni”. Oprescu nu este de ignorat deoarecepopularitatea lui este constantă, dacă nu în creştere.

Un alt nume cu greutate vehiculat pentru PrimăriaBucureştiului este Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4, din parteaconservatorilor, personaj ce se situează bine în sondaje. Acesta declarăconstant că îşi doreşte două mandate în sectorul 4 pentru a-şi mulţumivotanţii: „Dacă îl interesează cetăţenii care i-au acordat voturile în urmaunor promisiuni făcute, proiectele unui primar de sector se vor vedea întrutotul în două mandate. Asta, bineînţeles, dacă cetăţeanul a fost şi este deacord şi vede că ceea ce i-ai promis ai pus în aplicare uşor-uşor încă dinprimele zile. Da, opţiunea mea este să rămân în continuare la sectorul 4. Astaîn cazul în care nu mă voi trezi fără obiectul muncii, prin desfiinţareasectoarelor”, a declarat pentru „Puterea” primarul sectorului 4. Întrebat dacăva candida pentru Primăria Capitalei în cazul în care se desfiinţeazăsectoarele, acesta ne-a spus că programul său se desfăşoară pe 24 de ore, decinu se poate pronunţa asupra viitorului. Descriindu-se ca un bun gospodar,nicidecum politician, Piedone condamnă totuşi proiectul de modificare a LegiiCapitalei, fără a se consulta înainte voinţa bucureştenilor. „Eu sunt cu voceapoporului, nu spun nici politic că-i bine, nici administrativ că nu-i bine. Darfără a se consulta cetăţeanul, să spună el ce-i mai bine pentru Capitala pecare el o plăteşte din buzunarul lui, degeaba ne trezim noi megadeştepţi săfacem proiecte de lege care implică direct cetăţeanul român. Nu trebuie decâtconsultare, referendum şi să-şi spună voia poporul. Ce spune majoritatea carem-a şi pus în funcţie, aia voi face”, a concluzionat Piedone.

Adversar posibil al candidatului Piedone este pesedistulMarian Vanghelie, actualul primar al sectorului 5. Deşi a declarat cu ceva timpîn urmă că este dispus să îl susţină pentru primărie pe Sorin Oprescu, recentîntors din America, acesta se poate să fi revenit în ţară cu gânduri noi. Vehiculându-secă această vizită de peste Ocean este începutul unei campanii electorale,numele său încă stă în picioare pe lista candidaţilor din 2012. Primarulsectorului 5 avut întâlniri atât la Casa Albă, cu un consilier al preşedinteluiBarack Obama, dar şi discuţii cu congresmeni, ambasadori, primari şiinvestitori. În plus, acesta a anunţat că a fost invitat din nou în mai. După ce presa din America l-a prezentat ca viitorul primar general alBucureştiului, la întoarcere, Vanghelie a fost solicitat săclarificeinformaţiile apărute. Acesta le-a clasificat drept “glume”. „Dvs.credeţi că, în momentul în care te invită cineva în America, nu ştie cine eşti?Astea sunt glume pe care noi încercăm să le minimalizăm în România şi, dinpăcate, n-o să reuşim”, a spus Vanghelie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
24 Ian 2011

O piesa de teatru benefica pentru bucuresteni?Va fi un adevarat spectacol sa-i vezi pe Vanghelie si Udrea,brat la brat.Si bineinteles ca sustinerea reciproca a celor doi,va fi doar de dragul spectacolului.Nu au cum sa-l invinga pe Oprescu,dar putina distractie,nu strica!
Random image