2018-11-18 07:58


Bulgaria: Parlamentari şi miniştrii blocaţi de protestatari în Parlament

 |  07:02
Bulgaria: Parlamentari şi miniştrii blocaţi de protestatari în Parlament

Câteva mii de manifestanţi au blocat marţi seară toate ieşirile din Parlamentul bulgar, zeci de parlamentari, trei miniştri, mai mulţi ziarişti şi reprezentanţi ai sindicatelor fiind nevoiţi să rămână în sediul legislativului de la Sofia.

Forţele de ordine au încercat să îi scoată pe oficialii rămaşi în parlament cu ajutorul unui autocar, dar au eşuat după ce protestatarii au aruncat cu pietre, roşii şi alte obiecte, spărgâng ferestrele vehiculului care a fost nevoit să se întoarcă. Mai multe persoane au fost rănite. Mulţi dintre protestatari se plâng că au fost loviţi de jandarmi care au încercat să elibereze drumul pentru autocar. Se putea vedea că unii dintre jandarmi aveau sânge pe scuturi, iar un poliţist a fost internat la spital.

Liderul principalului partid de opoziţie GERB, Boiko Borisov, a declarat pentru agenţia Focus că a văzut cum unii protestatari paşnici au fost loviţi de jandarmi şi poliţişti. Borisov l-a îndemnat pe preşedintele Rosen Plevneliev chiar în această noapte să convoace Consiliul consultativ de securitate naţională. Borisov a mai spus că premierul Plamen Oreşarski trebuie să-şi depună imediat demisia pentru că numai astfel oamenii se vor linişti.

Câteva mii de locuitori ai Sofiei au ieşit, marţi, pentru a 40-a zi consecutiv pentru a protesta împotriva guvernului socialistului Plamen Oraşarski. Manifestanţii acuză acest cabinet de legături cu mafia după ce la 14 iunie, la propunerea Executivului, parlamentul a ales un parlamentar foarte controversat la şefia agenţiei de securitate naţională. Ca de obicei, cei mai mulţi protestatari au ieşit în stradă în timpul serii, după ora 18.00 Spre deosebire de serile precedente însă parlamentul nu a fost gol şi în clădire se aflau câteva zeci de parlamentari reuniţi pentru a discuta proiectul de rectificare a bugetului în trei comisii de resort. Când au aflat că în clădire sunt parlamentari, protestatari au blocat toate căile de acces din şi spre parlament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24

GALERIE MEDIA


Citeste si:
Protestele din Bulgaria: Parlamentul a ales un nou şef al Agenţiei de Securitate Naţională
Bulgaria: Statul de drept, pus în pericol. Bruxelles-ul ţine Sofia sub observaţie
Bulgaria: Manifestanţii împiedică o reuniune a parlamentului şi aruncă în deputaţi cu ouă, roşii şi cornuri
BULGARIA: Mii de bulgari au manifestat pentru a opta zi consecutiv

TAGURI: bulgaria, parlamentari, protestatari, parlament, blocati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...