2019-02-22 12:38


Bulgaria RESPINGE Legea anticorupție CERUTĂ de UE

 |  19:01
Bulgaria RESPINGE Legea anticorupție CERUTĂ de UE

Bulgaria şi-a început mandatul la şefia Uniunii Europene prin respingerea legii anticorupţie, pe care o cereau insistent oficialii de la Bruxelles. Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şi-a folosit dreptul de veto pentru a refuza legea anticorupţie, pe care o consideră prea slabă şi, mai mult, este de părere că pune piedici luptei contra acestui fenomen.

Noua lege prevede înfiinţarea unei singure instituţii care să combată corupţia. Liderul de la Sofia a decis retrimiterea documentului în Parlament, pentru a fi îmbunătăţit.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este ţara în care nivelul corupţiei este cel mai ridicat din întreaga Uniune Europeană.

În raportul Comisiei Europene de anul trecut, se remarca faptul că cele mai puţine progrese întregistrate în Bulgaria au fost cele în lupta contra corupţiei.

Radev a acţionat la numai o zi după ce Bulgaria, cea mai săracă ţară din UE, a preluat preşedinţia semestrială a blocului comunitar european. Este pentru prima dată când statul balcanic are acest rol de când a aderat la UE, la 1 ianuarie 2007.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-02

TAGURI: bulgaria, ue, bruxelles, legea anticoruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
02 Ian 2018

BRAVO LOR .....BULGARI DESTEPTI ...NU DEGEABA AU CAPUL MARE ...NUMAI NOI AM AVUT NISTE DOBITOCI DE CONDUCATORI CARE SI ACUM II PUPA IN CUR PE CEI DE LA UE ...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...