2018-11-15 02:05


Camera Reprezentanţilor sprijină finanţarea programului de supraveghere NSA

 |  17:11
Camera Reprezentanţilor sprijină finanţarea programului de supraveghere NSA

Amendamentul privind tăierea finanţării programului de supraveghere al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, practică dezvăluită de fostul consultant al instituţiei Edward Snowden, a fost respins miercuri de aleşii din Camera Reprezentanţilor de la Washington.

Depus după mărturisirile lui Snowden privind amploarea programelor de supraveghere ale comunicaţiilor conduse de NSA, amendamentul era susţinut de o coaliţie eterogenă ce cuprindea de la membri foarte conservatori ai mişcării Tea Party la democraţi de stânga.

Respins cu 217 voturi împotrivă şi 205 pentru, documentul a fost depus de un tânăr ales republican din Michigan (nord), Justin Amash (foto). "Guvernul strânge date telefonice, fără ca nimeni să ştie, de la toţi americanii din Statele Unite", a avertizat Amash în cadrul polemicilor, anterioare votului, potrivit Mediafax. Tânărul republican a subliniat că obiectivul acestui amendament  era de a face astfel încât supravegherea să se aplice numai americanilor anchetaţi de către autorităţi.

Textul a fost inclus într-un vast proiect de lege asupra proiectului de buget al departamentului Apărării, în dezbatere în Camera Reprezentanţilor. Pe Twitter, democratul Jim Moran, care a votat în favoarea amendamentului Amash, a recunoscut că acesta "nu este perfect, însă arată clar că NSA trebuie să fie reformată pentru a proteja intimitatea americanilor". 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25
Citeste si:
SUA: S-a prelungit Programul de supraveghere a comunicaţiilor dezvăluit de Snowden
SUA: Noi documente dezvăluie parametrii programelor secrete de supraveghere ale NSA
ÎNTÂRZIERE. Trecerea la sistemul unic de supraveghere a băncilor din UE, amânată până anul viitor
SUA: Un fost angajat tehnic al CIA, la originea scurgerii de informaţii privind programele de supraveghere ale NSA

TAGURI: Camera, Reprezentanţilor, NSA, supravegherea, finanţare, SUA, Washington, vot, snowden
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...