2018-12-11 02:14


Cameron: trebuie să lovim în Siria. Premierul britanic a cerut Parlamentului aprobarea

 |  19:29
Cameron: trebuie să lovim  în Siria. Premierul britanic a cerut Parlamentului aprobarea

Așa cum a anunțat la întâlnirea cu Francois Hollande, premierul britanic David Cameron a pledat, joi, în Parlamentul britanic, în favoarea extinderii campaniei militare a Marii Britanii în Siria, susţinând că este "în interesul naţional al Marii Britanii” să fie aprobată o asemenea măsură, informează BBC News online. Cameron le-a cerut parlamentarilor să fie de acord cu declanșarea de operațiuni în Siria pentru că „este greşit ca Marea Britanie să-şi subcontracteze securitatea altor ţări şi să aştepte ca echipajele aeriene ale altor state să se confrunte cu dificultăţile şi riscurile de a lovi SI în Siria pentru a opri ameninţarea teroristă aici în Marea Britanie”. Proiectul campaniei din Siria înseamnă de fapt extinderea operațiunilor în această țară, deoarece încă din 2014, Marea Britanie atacă pozițiile teroriștilor în Irak. Cameron a fost refuzat în 2013, când a făcut aceeași propunere și revine acum în contextul atacurilor sângeroase de la Paris.

Pe de altă parte, în Franța parlamentarii au votat cu o majoritate foarte largă po continuare a atacurilor aeriene franceze în Siria pentru distrugerea SI. Premierul Manuel Vals a declarat la tribuna Adunării Naționale că „13 noiembrie a schimbat datele problemei și o ripostă pe măsura agresiunii” care i-a vizat pe francezi „s-a impus”. „Nu există alternativă: trebuie să aneantizăm Daech (SI)”, a spus Vals. Prelungirea și intensificarea atacurilor a fost aprobată de 515 „pentru” la doar patru „împotrivă”.

Manuel Vals a subliniat că SI începe să se retragă, o dovadă clară că această organizație poate fi învinsă și de aceea trebuie mers mai departe, cu lovituri mai puternice, pentru că SI „are în continuare resurse”, iar războiul „e la început” și „va fi lung”.

Chair dacă a declarat că opoziția de dreapta, republicanii (Les Republicains) susține planul de prelungire a atacurilor franceze în Siria, reprezentantul acestora, fostul premier Francois Fillon, a declarat că ar fi cazul să se ridice sancțiunile europene împotriva Rusiei, de vreme ce Franța „lupta cot la cot” cu ea. Fillon e de părere că țara sa trebuie să își asume responsabilitatea ca la următorul Consiliu European să obțină ridicarea sancțiunilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: david cameron, marea britanie, siria, premier, parlament, aprobare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CARACATITA DIPLOMATIEI
27 Noi 2015

Sau trezit homoxesuali cu maciuca sculata la popoua lor de basinosi , pe bani altora .
Random imageUltimele stiri


loading...