2018-11-17 04:40


Canada: 13 morţi la Lac-Megantic, potrivit unui nou bilanţ

 |  08:36
Canada: 13 morţi la Lac-Megantic, potrivit unui nou bilanţ

După explozia unui tren de vagoane cisternă în noaptea de vineri spre sâmbătă în orăşelul Lac-Megantic din Quebec, Canada, au fost date dispărute 50 de persoane. Explozia a ucis 13 persoane, potrivit unui nou bilanţ publicat luni de poliţia provinciei francofone canadiene.

"Vorbim despre mai mult sau mai puţin de 50 de persoane date dispărute, un număr ce include evident cele 13 victime", a declarat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al poliţiei provinciale. Ultimul bilanţ era de 5 decedaţi şi 40 dispăruţi.

Printre altele, autorităţile au declarat luni că în jur de 100.000 de litri de petrol din trenul cisternă explodat sâmbătă la Lac-Mégantic, Canada, s-au scurs în râul Chaudiere şi că există "teama" ca petrolul să ajungă în timpul serii în fluviul Saint-Laurent.

"În prezent, cantitatea de petrol ce a putut fi observată pe râu este de în jur de 100.000 de litri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din Quebec, Yves François Blanchet. "Toate resursele sunt desfăşurate pentru a limita la maximum cantitatea ce ar putea ajunge" în fluviul Saint-Laurent, a adăugat el, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
Canada: Incendiul provocat de trenul deraiat a fost stins
UPDATE. Canada: Circa 80 de dispăruţi după incendiul provocat în urma deraierii unui tren

TAGURI: canada, lac, megantic, explozie, tren, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...