2018-12-19 11:47


Canada a decis să ajute NATO în Europa de Est

 |  08:57
Canada a decis să ajute NATO în Europa de Est

Canada a confirmat că va contribui la noul contingent militar NATO din Europa de Est, care are rolul de a descuraja Rusia, iar, conform unor surse, militarii canadieni ar urma să fie staționați în Letonia.

"Canada este alături de aliații NATO în efortul de a descuraja agresiunile militare și de a asigura pacea și stabilitatea în Europa", a declarat ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan, citat de site-ul agenției Reuters.

Conform unor diplomați canadieni, militarii trimiși de Ottawa ar urma să fie staționați în Letonia. Ministerul canadian al Apărării a refuzat să ofere informații suplimentare, dar premierul Justin Trudeau va oferi detalii după summitul NATO din Polonia, conform Mediafax.

Alianța Nord-Atlantică a decis, la începutul lunii iunie, să trimită circa 4.000 de militari suplimentari în Polonia și în țările baltice, pentru descurajarea Rusiei. Estonia, Letonia, Lituania și Polonia cer de mult timp consolidarea prezenței militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

Surse diplomatice afirmau că Statele Unite ar putea solicita implicarea Canadei pentru a contribui, alături de Marea Britanie, Germania și Franța, la suplimentarea efectivelor NATO în Europa de Est.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-01

TAGURI: canada, contingent nato, europa de est, rusia, militari canadieni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
01 Iul 2016

CE DRACU CAT DE CHIOR SAU TAMPIT SA FIE CINEVA SA NU VADA CA SE PREGATESTE TABLA DE SAH PENTRU MARELE MECI>>>>>>>>>TOATA LUMEA ADUCE ARMAMENT IN EUROPA DE EST..........OARE DE CE.....IAR RUSII SI-AU IMPANZIT TOATE GRANITELE CU RACHETE ULTRA-PERFORMANTE...........CHESTIA ASTA MIROASE DE LA O POSTA A SCHIMBARE DE HARTA...........IARASI MARILE PUTERI AU COPT UN MARE RAZBOI....DOAR CA NU MI-E CLAR CINE CU CINE...SI UNDE SE VA FACE RAZBOIUL..............MAI MULT CA SIGUR PRIN ARABIA....SIRIA.....DE CAND TOT BAT EI TOBELE............DOAR CA RUSII SUSTIN PE UNII IAR AMERICANII PE ALTII....UN FEL DE AFGHANISTAN MAI MARE
VASILE
01 Iul 2016

CROCODILUL FAMAND,esti un Mare Strateg... (Citesti printre randuri...)
VASILE
01 Iul 2016

Scuze... Varianta Corecta: Crocodilul Flamand...
CARACATITA DIPLOMATIEI
02 Iul 2016

Ne apara mercenari , cu 10 000 euro fiecare , pe pamintul nostru . Simbata si duminica nu lucreaza , merg la fumei .
Random imageUltimele stiri


loading...