2019-01-22 06:29


UPDATE. Canada: Circa 80 de dispăruţi după incendiul provocat în urma deraierii unui tren

 |  09:21
UPDATE. Canada: Circa 80 de dispăruţi după incendiul provocat în urma deraierii unui tren

UPDATE, ora 10.32: Cel puţin 80 de persoane sunt date dispărute în micul oraş Lac-Mégantic din provincia canadiană Québéc.

'Erau cel puţin 50 de persoane la bar. Nu a mai rămas nimic', a declarat acest pompier sub protecţia anonimatului. Un val de petrol în flăcări a aruncat în aer clădirea, a adăugat el. Lac-Mégantic este situat la aproximativ 250 de kilometri est de Montréal.

Căutările vor începe oficial duminică în zori, a precizat el.

Circa 60 de persoane sunt date dispărute în oraşul canadian Lac-Mégantic din provincia Quebec, după ce un convoi compus din vagoane cisternă încărcate cu petrol a deraiat sâmbătă dimineaţa în centrul acestei localităţi, provocând mai multe explozii care au distrus circa 30 de clădiri, relatează agenţia EFE citând postul Radio Canada.

Accidentul, pe care premierul Stephen Harper l-a calificat pe contul său de Twitter drept 'oribil', s-a produs la ora locală 01:20 (05:20 GMT) şi a creat o imensă ciupercă de foc urmată de incendiu.

Purtătorul de cuvânt al companiei The Montreal Maine & Atlantic, care deţine trenul, a recunoscut că acesta se deplasa pe pilot automat şi nici un conductor nu era prezent la comandă. Potrivit unui responsabil al acestei companii, trenul era compus din 77 de vagoane şi cinci locomotive.

Martorii povestesc că au auzit şase explozii puternice în timpul nopţii. A fost creat un perimetru de evacuare de un kilometru în jurul locului accidentului, din cei 6.000 de locuitori ai oraşului 1.000 fiind obligaţi să-şi părăsească domiciliul.

Pompierii canadieni, ajutaţi de colegi de-ai lor veniţi din SUA, au intervenit, dar au avertizat că în zonă mai sunt vagoane care ar putea să explodeze. De asemenea, o parte din petrolul transportat de convoiul feroviar a ajuns în apele râului care traversează oraşul, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

GALERIE MEDIA


Citeste si:
Un oraş din Quebec a fost evacuat. Zeci de vagoane ale unui tren ce transporta combustibil au luat foc

TAGURI: canada, accident, incendiu, tren, explozii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...