2019-01-16 08:02


Canada: Un nou bilanţ indică 28 de victime ale accidentului feroviar

 |  13:04
Canada: Un nou bilanţ indică 28 de victime ale accidentului feroviar

Patru noi victime au fost scoase vineri din ruinele din centrul oraşului Lac-Mégantic în Quebec, Canada. Astfel, au fost descoperite 28 de cadavre din cele 50 de victime probabile ale acestui accident feroviar, a anunţat poliţia provinciei francofone canadiene.

Opt dintre victime au fost identificate, dintre care şapte vineri, a indicat la rândul său o purtătoare de cuvânt a Biroului medicului legist.

Un convoi fără conductor de 72 de vagoane cisternă, conţinând fiecare 100 de tone de petrol, a deraiat sâmbăta trecută în orăşelul turistic Lac-Megantic, la 250 km est de Montreal, Canada, provocând o explozie gigantică ce a distrus în centrul oraşului treizeci de clădiri, aminteşte AFP.

Poliţiştii care lucrează în zona sinistrată, închisă de poliţie ca "scenă a crimei" au "mari dificultăţi" în desfăşurarea activităţii datorită emanaţiilor puternice de petrol, a declarat purtătorul de cuvânt al Sureté du Québec /SQ, poliţia provincială/, Michel Forget.

Cei aproximativ 200 de poliţişti pe teren, dintre care 60 de anchetatori, vor fi sprijiniţi în următoarele zile de "tehnicieni pentru scene de crimă" ai serviciilor de poliţie din oraşele Montreal şi Quebec, "pentru a accelera lucrul", a adăugat el.

Anterior, un responsabil al anchetei asupra cauzelor tragediei, Jean Laporte, a declarat că ar fi vorba "foarte probabil despre accidentul feroviar cel mai devastator din istoria Canadei". Agenţia federală americană a transporturilor îi va sprijini pe anchetatori, a mai spus acest responsabil, transmite Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13
Citeste si:
Canada: 50 de morţi în urma exploziei trenului deraiat
Canada: Incendiul provocat de trenul deraiat a fost stins
UPDATE. Canada: Circa 80 de dispăruţi după incendiul provocat în urma deraierii unui tren

TAGURI: canada, accident, victime
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...