2018-12-19 02:17


Capitala Chinei dispare ca în ceață din cauza poluării. Imagini uimitoare

 |  10:56
Capitala Chinei dispare ca în ceață din cauza poluării. Imagini uimitoare

Locuitorii metropolei Beijing, capitala Chinei, au fost avertizați de autorități să rămână în locuințe, din cauza unui nor uriaș de poluare (smog) care a cuprins zona. Indicele de poluare a ajuns la nivelul 568, în condițiile în care 100 este considerat periculos pentru cei cu probleme de respirație, transmite CNN, citând Ambasada SUA la Beijing.

Imaginea alăturată, preluată de la CNN și realizată de reporterii din Beijing ai postului de televiziune, înfățișează orașul acum (sus), prin comparație cu imaginea de acum trei zile.

Poluarea din Beijing este accentuată în această perioadă a anului, din pricina funcționării la capacitate maximă a termocentralelor care furnizează căldură orașului și care ard în principal cărbune.

Este de așteptat ca smogul să fie dispersat zilele următoare, când este așteptat un front de aer rece.

Situația din Beijing survine în condițiile în care liderii lumii discută la Paris pe tema poluării și schimbărilor climatice generate de aceasta. China este cel mai mare producător de gaze cu efect de seră. Chiar în cursul zilei de azi va avea loc o întâlnire, în capitala Franței, între președinții SUA, Barack Obama și Chinei, Xi Jinping.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-30

GALERIE MEDIA


TAGURI: poluare smog beijing, paris schimbari climatice, efect sera, obama xi jinping
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...