2018-12-17 16:33


Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, pleacă de la ziarul satiric francez

 |  08:31
Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, pleacă de la ziarul satiric francez

Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, a anunţat că pleacă de la ziarul satiric francez din lipsă de "inspirație", într-un interviu difuzat luni de site-ul cotidianului Liberation, relatează AFP. Acesta a explicat că este „o alegere foarte personală".

"Dacă plec, este pentru că îmi este dificil să lucrez asupra actualității", a spus autorul primei pagini controversate în care a fost reprezentat profetul Mahomed după atentatul de la 7 ianuarie de la redacția săptămânalului.

"Acest lucru nu mă mai interesează (...) Mulți oameni mă împing să continui, dar uită că grija principală este inspirația", a completat Luz.

Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo a susţinut că această "reflecție asupra datei de plecare durează de mult".

După plecarea de la Charlie Hebdo, el a mărturisit că vrea să scrie cărți, să ia o pauză și să citească biblia. "Nu, glumesc!", a adăugat acesta.

"În câteva luni nu voi mai fi Charlie Hebdo, dar voi fi mereu Charlie", a spus Luz, devenit caricaturistul vedetă al publicației satirice.

În aprilie, 15 salariați, printre care și Luz, din cei circa 20 câți are publicația în total, au solicitat un statut de "salariați acționari cu părți egale", contestând utilizarea donațiilor primite după atacul din ianuarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: caricaturist, emblematic, charlie, hebdo, luz, pleaca, ziar, satiric, francez, lipsa, inspiratie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...