2019-02-16 20:30


Cât va costa ZIDUL lui TRUMP. Prețul separării SUA de MEXIC este fabulos

 |  12:04
Cât va costa ZIDUL lui TRUMP. Prețul separării SUA de MEXIC este fabulos

S-a stabilit costul final al controversatului "zid al lui Trump": 21.6 miliarde de dolari. Pretul fabulos al constructiei care va separa SUA de Mexic va fi suportat initial de Congres, după care Mexicul va rambursa suma plătită de contribuabilii americani. Oficialitățile mexicane au insistat că țara lor nu va plăti nimic.

Documentul intern al DHS, consultat joi de agenția de presă Reuters, arată că zidul va costa mult mai mult decât cele 12 miliarde de dolari despre care a vorbit Trump în campania electorală și chiar decât cele 15 miliarde estimate de liderul Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, și cel al majorității republicane din Senatul SUA, Mitch McConnell. Astfel, zidul va costa 21,6 miliarde de dolari, iar construcția va dura trei ani și jumătate, dezvăluie Reuters în exclusivitate, pe baza unui raport al Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) al SUA.

Una din explicații ar fi că se iau în calcul costul și timpul necesare achiziționării unor terenuri private, pe lângă cele pentru construcția propriu-zisă.

Raportul ar urma să fie prezentat secretarului departamentului, John Kelly, în zilele următoare. Administrația de la Washington nu este obligată să ia măsurile recomandate, citeaza Agerpres.

Frontiera cu Mexicul ar putea fi blocată cu ajutorul unor garduri și ziduri pe o lungime de 2000 km, până la sfârșitul anului 2020. Frontiera este deja fortificată pe o lungime de circa 1046 de km, așa încât noua construcție, în trei faze, ar acoperi aproape integral restul. Raportul presupune că proiectul va primi finanțare din partea Congresului Statelor Unite până în aprilie sau mai, deci DHS ar avea timp să găsească antreprenori și să înceapă construcția în septembrie.

Miercuri, Donald Trump declarase unor reprezentanți ai forțelor de ordine că "zidul este proiectat chiar acum".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-10

TAGURI: cost, pret, zid, mexic, trump
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...