2017-01-17 11:32

EXTERNE


Cât cheltuie Obama cu avionul prezidenţial

 |  14:40

Costurile deplasării cu aeronava prezidenţială americană Air Force One se ridică la 179.750 de dolari pentru o oră de zbor, în anul fiscal 2012, a declarat maiorul Michelle Lai, pentru ABC News.Conform regulilor, costurile călătoriilor oficiale ale preşedintelui sunt suportate de contribuabili, în timp ce deplasările politice sunt achitate de comisia de campanie a candidatului. Atunci când călătoriile au dublu scop, oficial şi politic, costurile trebuie împărţite.

Suma pentru o oră de zbor nu include combustibilul, consumabilele de zbor, reparaţiile şi întreţinerea aeronavei şi a motorului. Salariile piloţilor şi însoţitorilor nu sunt incluse, deoarece acestea sunt plătite indiferent dacă avionul este folosit sau nu. Astfel, deplasarea efectuată joi de preşedintele Barack Obama în statul Florida ar fi costat cel puţin 674.000 de dolari numai pentru zborul Air Force One. Deplasarea de trei zile săptămâna trecută, în trei state, care a inclus două evenimente oficiale şi opt de strângere de fonduri, la care campania preşedintelui a colectat peste opt milioane de dolari, a generat costuri de zbor de 2,1 milioane de dolari.

În ceea ce priveşte proporţia acestor costuri acoperită de campania electorală a lui Obama, experţii afirmă că legislaţia este foarte neclară, iar practica rambursării ţine într-o anumită măsură de "onoare". Campania lui Obama a rambursat până acum peste 1,5 milioane de dolari pentru călătorii în acest ciclu electoral, potrivit datelor Comisiei Electorale Federale. Secretarul de presă al Casei Albe Jay Carney a explicat săptămâna trecută că administraţia respectă toate regulile şi exemplele precedente pentru călătoriile prezidenţiale cu dublu scop.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: air force one, obama, avion prezidenţial, costuri, rambursare, legistaţie, neclaritate, abc newsComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image