2018-09-23 07:41


CATALONIA: Puigdemont a semnat declarația de independență, dar A SUSPENDAT-O

 |  09:53
CATALONIA: Puigdemont a semnat declarația de independență, dar A SUSPENDAT-O

Președintele separatist catalan, Carles Puigdemont, a semnat marți seara, împreună cu parlamentari din majoritatea sa, o declarație de independență, dar a suspendat-o, "chemând la dialog", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernului regional.

"Constituim Republica Catalană, ca stat independent și suveran, de drept, democratic și social", arată această declarație semnată de cele trei partide pro-independență. "Dar președintele o suspendă chemând la dialog", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului catalan.

Președintele catalan, Carles Puigdemont, "nu știe unde este, nici unde merge", a declarat marți numărul doi din guvernul spaniol, după ce acesta a semnat o declarație de independență căreia i-a suspendat efectele.

"Este discursul cuiva care nu știe unde este, nici unde merge, nici unde vrea să meargă", le-a spus jurnaliștilor Soraya Saenz de Santamaria, anunțând un consiliu extraordinar de miniștri pentru miercuri, ora locală 9,00 (10,00, la București), pentru a decide răspunsul Madridului la provocarea separatiștilor catalani, citeaza Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: catalonia, spania, declaratie de independenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...