2019-03-24 05:03


CATASTROFĂ în Grecia: sunt 74 de morți. Precizări pentru turiștii români

 |  19:31
CATASTROFĂ în Grecia: sunt 74 de morți. Precizări pentru turiștii români

74 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei, Grecia trecând prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani, transmite News.ro. Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei, zona afectată de dezastru fiind dedicată, în principal, turiştilor eleni, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, la Digi24.

"Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei fiindcă toţi turiştii români sunt în alte zone. Această zonă afectată de incendiu este dedicată, în principal, turiştilor eleni. Ne-am interesat la toate agenţiile de turism româneşti care au vândut Grecia. Nu a fost raportat niciun caz de afectare a vreunui turist. Trebuie să fim cu toţii extrem de prevăzători şi pe viitor, pentru orice poate sa apară din cauze naturale, şi să fim mult mai vigilenţi", a precizat Demetriade.Potrivit sursei citate, programul de zbor al avioanelor este nemodificat, iar dezastrul din Grecia nu poate schimba programul de activitate al agenţiilor româneşti, al avioanelor sau al turiştilor."Fac un apel la toţi turiştii să nu îşi schimbe programul din cauza acestui eveniment dezastru care se poate întâmpla oriunde. Nu sunt afectate agenţiile, până în prezent nu au fost renunţări din partea turiştilor care au prevăzut să plece astăzi sau mâine (marţi sau miercuri, n.r.). Nu s-au făcut renunţări la programele deja achitate", a mai spus Nicolae Demetriade.Potrivit şedului ANAT, circa 700.000 - 800.000 de turişti români vizitează Grecia în fiecare an, iar în acest moment în această ţară se pot afla aproximativ 100.000 - 120.000 de turişti români.Incendiile care au devastat împrejurimile Atenei au provocat moartea a 74 de persoane, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Maliri. Acest bilanţ nu este definitiv, în jur de o sută de pompieri continuând să caute eventuale victime în zona balneară de pe coasta de est a Atticii, înăbuşită de flăcări luni seara, a precizat ea.Potrivit Reuters, cel puţin 187 persoane, inclusiv 23 de copii, au fost rănite. Numărul persoanelor dispărute era încă neclar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-24

GALERIE MEDIA


TAGURI: grecia, turisti romani, incendii, atena, anat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Iul 2018

chestia aia cu doua steaguri nu cumva e o cladire diplomatica? daca poza este reala s-ar putea sa fie vorba de ceva cu englezii ca are steagul englezesc//poate dati stirea mai in detaliu ca mare chestie nu se intelege
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...