2019-03-18 16:06


Ce au DISCUTAT Trump și Putin. CONCLUZIILE întâlnirii giganților lumii

 |  19:01
Ce au DISCUTAT Trump și Putin. CONCLUZIILE întâlnirii giganților lumii

Discuția tete-a-tete dintre președintele american Donald Trump și omologul rus Vladimir Putin de la Helsinki a durat mai bine de două ore. ”Un început foarte bun”, a susținut liderul de la Casa Albă. Înainte de începerea acestor discuții, Donald Trump a susținut că relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt cele mai proaste din istorie, iar de vină sunt... politicienii americani.

Vladimir Putin a spus că relațiile bilaterale sunt într-un stadiu complicat, dar că negocierile s-au desfășurat într-o atmosferă de business și le poate considera reușite.

„Era războiului rece este a trecutului îndepărtat”, a subliniat el.

Președintele Rusiei a mai spus că există o dorință comună de a remedia partea negativă a relațiilor: „Trebuie să cooperăm pe o mare gamă se subiecte”.

„Vrem să mergem mai departe cu integrarea cooperării militare. Această situație din prezent este periculoasă, în ceea ce privește interzicerea testelor nucleare”, a spus Putin.

El a adăugat că Rusia și SUA vor să se implice activ în ceea ce privește Siria, ceea ce implică și criza umanitară: „Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura succesul”.

„Vom face pași pentru instalarea unei păci durabile. Acest lucru este posibil grație președintelui Trump. Ne-am declarat și îngrijorarea în privința problema nucleară iraniană. Atragem atenția asupra caracterului pacifist al programului nuclear iranian”, a spus Putin.

El a vorbit și despre situația din Ucraina, afirmând că respectă acordurile de la Minsk, și a spus, pe de altă parte, că SUA ar trebui să îndemne autoritățile ucrainene să respecte aceste acorduri.

„Preșdintele Trump a menționat subiectul intervenției ruse în alegerile americane, iar eu voi repeta: statul rus nu a intervenit și nu va interveni în afacerile interne ale SUA”, a spus Vladimir Putin.

„În general suntem mulțumiți de rezultatul primei noastre întâlniri, îi sunt recunoscător lui Donald Trump. Nu am rezolvat toate motivele de neînțelegere, dar am făcut pași în acest sens”, a încheiat el.

„Azi sunt aici pentru a continua tradiția dilplomației americane, pentru că abordarea diplomatică e preferabilă conflictului, pentru că așa e mai bine și pentru SUA, și pentru Rusia și pentru înreaga lume. Am văzut consecințele atunci când diplomația este lăsată de-o parte și am văzut rezultatele atunci când există cooperare”, a spus Donald Trump.

„Reșlațiile noastre nu au fost niciodată mai rele, dar asta s-a schimbat în urmă cu 4 ore”, a adăugat el.

Trump a spus că există acum șansa de mai multă stabilitate în lume și că este dispus să riște din punct de vedere politic pentru a atinge acest scop.

„Am discutat și despre proliferarea nucleară, l-am pus la curent cu ce am discutat cu președintele Kim, în Coreea de Nord. Am discutat și despre teroristul islamic, despre atacurile îngrozitoare, și am deschis să păstrăm deschisă cooperarea între noi, între agențiile și instituțiile noastre pentru a asigura siguranța cetățenilor”, a spus Trump.

El a adăugat că i-a ajutat pe ruși să dejoace un atentat planificat să aibă loc în Sankt Petersburg.

Trump a vorbit și despre situația din Siria, arătând că a decis să facă presiuni asupra Iranului, pentru a limita violența din Orientul Mijlociu.

„Întâlnirea de azi e doar începutul unui proces mai lung, duce mai departe o tradiție diplomatică și a fost foarte constructivă, în interesul ambelor țări. Sunt sigur că ne vom întâlni des, în viitor, și vom rezolva toate problemele”, a încheiat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-16

TAGURI: discutii, intalnire, donald trump, vladimir putin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALINIEREA STELELOR
17 Iul 2018

JUMI - JUMA DIN PACEA SI SOARTA LUMII . SI SE JURA CA NU FURA DE CIT INPREUNA . OARE CE ZICE URSUL PANDA ??
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Iul 2018

Cei doi nu se inteleg la niciun capitol,nici la petrol nici la comert,nici la zonele de conflict ptr ca USA si Rusia au interese complet diferite..cine crede ca Trump si Putin sunt "prieteni" e nebun de-a binelea //in realitate prietenii lui Putin sunt cei care au afaceri cu petrolul rusesc//Si exista o gramada de solutii tehnologice extrem de elegante care sa elimine petrolul din ecuatie sau chiar reactoarele cu plutoniu(apropos de Iran sau Nkoreea)....europenii au de mult solutii avansate de reactoare de fuziune 100% ecologice si americanii au reactoarele cu thorium..Probabil ca vom vedea noi tehnologii care vor inlocui atat petrolul cat si reactoarele model vechi....scoateti naibii din sertare toate chestiile astea si renuntati la arme si rachete balistice absolut inutile//inca de pe vemea lui Reagan si Gorby s-a discutat subiectul dar a ramas la nivel de discutie..rachetele balistice NU POT FI FOLOSITE si cine da banii pe ele o face absolut degeaba-exact asta a spus si Trump//pana si Kim Jong a inteles chestia asta si s-a potolit cu rachetele//Daca in Romania politicienii ar fi PRO-USA ai vedea imediat centrala de la Cernavoda imedat modernizata cu thorium si tot felul de tehnologii ecologice in loc de petrol..dar la noi totul e la nivel de BLA BLA BLAAAAA si pe la spate cutite infipte in spinare
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...