2018-06-21 15:32


Ce MESAJ transmite Angela Merkel despre CRIZA POLITICĂ de la București

 |  15:04
Ce MESAJ transmite Angela Merkel despre CRIZA POLITICĂ de la București

În cadrul conferinţei comune susţinute cu prilejul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în Germania, Angela Merkel a avut şi o primă reacţie referitoare la criza politică cu care se confruntă România.

"Nu mă pronunţ. Am spus că noi dorim ca statul de drept să fie întărit în România", a declarat Angela Merkel în cadrul conferinţei, scrie Stiripesurse.ro.

"În mod natural, doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe acestă temă. Cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei, dar România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială se va şi întâmpla.", a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat însă de jurnalişti în ce măsură va afecta relaţia cu UE şi nato criza politică internă din România, Klaus Iohannis a răspuns că blocajul politic nu va avea niciun efect, fiind vorba de o criză în cadrul partidului de guvernământ.   "Nu are absolut niciun efect. Avem o criză politică internă, pe care am definit-o la noi interpartinică sau din interiorul coaliţiei. Politica europeană şi externă a României nu sunt influenţate în niciun fel de această criză. Pe de-o parte pentru că este domeniul în care eu am o implicare foarte puternică şi interesul meu e să delimitez lucrurile foarte clar. În al doilea rând pentru că toţi politicienii importanţi din România sunt de aceeaşi părere cu mine – că politica externă şi europeană sunt solide, trebuie să aibă loc într-un mod raţional. În România, între aceste două puncte, în mod interesant, suntem cu toţii de aceeaşi părere.", a declarat Iohannis

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-20

TAGURI: berlin, criza politica, iohannis, angela merkel

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova