2019-01-20 18:15


CEDO: Interzicerea Gărzii Maghiare a fost legală

 |  15:07
CEDO: Interzicerea Gărzii Maghiare a fost legală

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik a pierdut acţiunea intentată la CEDO, prin care a contestat decizia de acum câţiva ani a autorităţilor ungare de a interzice aripa sa paramilitară, Garda Maghiară, informează marţi agenţia ungară de presă MTI.

CEDO a stabilit, marţi, că decizia de desfiinţare a Asociaţiei Garda Maghiară era singura cale eficientă de care dispuneau autorităţile pentru a pune capăt acţiunilor ameninţătoare ale acesteia.

CEDO a respins de asemenea argumentul susţinut de Mişcarea Garda Maghiară, ţinând tot de Garda Maghiară, şi care a afirmat că nu poate fi supusă aceleiaşi interdicţii fiind o mişcare şi nu o organizaţie. Marşurile care au fost organizate de Mişcarea Garda Maghiară pot fi considerate primii paşi către instalarea unui sistem legal 'esenţialmente rasist', a menţionat CEDO, potrivit MTI.

În decembrie 2009, Curtea supremă a Ungariei a validat decizia din iulie a municipalităţii din Budapesta de a interzice atât Asociaţia Garda Maghiară, cât şi Mişcarea Garda Maghiară. Garda Maghiară fusese înfiinţată la 3 august 2007


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: CEDO, garda, maghiara, interzis, legal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...