2018-12-13 08:37


UPDATE. Cel puţin 54 de RĂNIŢI, dintre care 20 grav, în urma unui accident feroviar petrecut la Barcelona

 |  10:13
UPDATE. Cel puţin 54 de RĂNIŢI, dintre care 20 grav, în urma unui accident feroviar petrecut la Barcelona

Cel puțin 54 de persoane au fost rănite, după ce un tren nu a mai putut frâna și a intrat în parapetul de beton de la capătul liniei. 20 dintre persoane rănite au răni mai grave. Teribilul accident s-a petrecut în gara „Franța” din Barcelona, iat garnitura era cea a unui tren regional, care transporta navetiști către capitala Cataloniei, informează digi24.ro.

UPDATE 10.44. Consulatul General al României la Barcelona este în alertă după accidentul feroviar produs într-o gară din Barcelona şi a iniţiat demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

Accidentul feroviar intervine la patru ani de la cel mai grav accident de tren din istoria modernă a țării.  Pe 24 iulie 2013 un tren de mare viteză plecat din Madrid cu destinaţia Santiago de Compostela a deraiat la intrarea în ultima staţie a traseului în momentul în care circula cu aproape 200 de km la oră. 80 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 150 au fost rănite.

La 4 ani de la acea catastrofă , justiţia spaniolă l-a găsit vinovat pentru producerea acesteia doar pe mecanicul trenului care nu ar fi fost atent la semnalele de trafic care îi cereau să reducă viteza trenului până la 70 de km la oră în acea zonă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: accident feroviar, barcelona, tren, parapet, raniti grav
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...