2017-01-17 09:35

EXTERNE


Cel mai mare exerciţiu de apărare SUA-Israel împotriva Iranului

 |  21:00
Cel mai mare exerciţiu de apărare SUA-Israel împotriva Iranului

Un oficial militar de rang înalt  a indicat faptul că SUA sunt pregătite să se angajeze într-un conflict cu Iranul, dacă preşedintele Barack Obama va da ordinul. Un semnal important poate fi considerat faptul că Israelultocmaia anunţat a finalizatun acord cucomandantulForţelor AerieneSUAînGermania, care va aducecâteva mii de soldaţi americanişi două sistemeavansate deracheteîn Israel pentru unexerciţiufără precedentde apărare.

Generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major american, a declarat că armata americană a ajuns la punctul în care este pregătită să folosească forţa împotriva Iranului, dacă este necesar.Comentariile sale vin la doar câteva zile după ce Leon Panetta, secretarul american al Apărării, a spus că „nici o opţiune nu este exclusă” pentru a opri Iranul să dezvolte o armă nucleară. Întrebat dacă armata SUA colectează informaţii din Iran prin intermediul dronelor de spionaj, generalul Dempsey a precizat că  ar fi „imprudent“ pentru Statele Unite să nu folosească orice mijloace pentru a afla informaţii de la un adversar declarat. Totodată, el a precizat că SUA colaborează cu Israelul în culegerea de informaţii, dar a reiterat faptul că nu există nici o garanţie că  israelienii ar informa Statele Unite înainte de lansarea unui atac.

Temerea cea mai mare a Occidentului este legată de faptul că dacă Iranul ar reuşi să obţină o armă nucleară, acest lucru ar putea declanşa o cursă a înarmărilor nucleare în Orientul Mijlociu. Oficialii din Arabia Saudită au spus deja că vor dezvolta capacităţi nucleare în cazul în care iranienii vor deţine arme nucleare.

Planuricomune pentru Iran?

”Jerusalem Post”a dezvăluit că cel mai mare exerciţiude apărareantirachetădin toate timpurile vaîncepeîn această primăvară, ca răspuns laambiţiile nucleare ale Iranului.

SUA vor desfăşurainterceptori antirachetă (THAAD) şinave sistem Aegispentru a simulainterceptarea de rachete trase împotriva Israelului. Sistemele americane vor lucra împreună cu sistemele de apărare antirachetă israeliene de tipul  Arrow, Patriot şi  Iron Dome.În lunile următoare, Israelul îşi va muta o parte din arsenalul militar. Ministerul Apărării a suplimentat bugetul pentru fabricarea de noi sisteme militare avansate  pentru a le desfăşura de-a lungul frontierelor de nord şi de sud ale Israelului.

Săptămâna trecută, comandantul Diviziei de Apărare Antiaeriană a Forţelor Aeriene a vizitat Israelul pentru a finaliza planurile care aduc câteva mii de soldaţi americani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: razboi, sua, sirael, iran scut antiracheta, soldati, exercitiu militarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image