2017-01-17 04:42

EXTERNE


China dezvăluie planurile de aselenizare

 |  14:14
China dezvăluie planurile de aselenizare

China dispune de capacitatea de a trimite o navetă cu echipaj uman pe Lună în următorii zece ani, declara în urmă cu câteva luni directorul NASA, deşi autorităţile chineze negau atunci că ar avea planuri de aselenizare. Joi a fost dat publicităţii un document prin care  China şi-a declarat intenţia de a trimite un om pe Lună, cu scopul de a deveni prima naţiune care ajunge pe suprafaţa Lunii de la ultima misiune americană în 1972.

Planul ţării pe cinci ani prevede dezvoltarea de sateliţi, nave spaţiale, confirmând ambiţiile Chinei în domeniul spaţial. Deşi programul spaţial este administrat de armata chineză, documentul insistă asupra faptului că statul chinez nu are ambiţii militare în spaţiu. O aterizare pe Lună nu este de aşteptat înainte de 2020, dar în conformitate cu planurile guvernului "noile descoperiri tehnologice" în ceea ce priveşte zborul uman în spaţiu vor fi realizate până în 2016.

Americanii intentionează să revină pe Lună înainte de 2020, dar este posibil ca statul chinez să reuşească înaintea sa. Fostul preşedinte George W. Bush a propus revenirea americanilor pe Lună, dar programul a fost oprit de către Barack Obama, invocând costul enorm.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06

TAGURI: China, aselenizare, program, spaţial, Lună, SUA, 1972Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image