2018-12-10 11:09


Chiril Gaburici: Opţiunea europeană a Republicii Moldova nu este împotriva Rusiei

 |  15:39
Chiril Gaburici: Opţiunea europeană a Republicii Moldova nu este împotriva Rusiei

Prim-ministrul moldovean, Chiril Gaburici, a încercat să liniștească Moscova în privința aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Politicianul moldovean a explicat că opțiunea europeană a autorităților de la Chișinău nu pune capăt bunelor relații economice cu Rusia.

Șeful Guvernului de la Chișinău, Chiril Gaburici, a declarat vineri, în Kazahstan, că opțiunea europeană a statului moldovean nu contravine intereselor rusești. „Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei. Spaţiile economice sunt compatibile, iar colaborarea în acest sens este benefică pentru ambele state”, a explicat premierul Republicii Moldova. El i-a mulțumit omologului său rus, Dmitri Medvedev, pentru „paşii făcuţi pentru reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova”. Politicianul rus i-a transmis liderului de la Chișinău că Guvernul pe care îl conduce este dispus să continue redeschiderea pieței ruse.

Oficiali din cadrul Rospotrebnadzor au declarat în această săptămână că Rusia va relua importul de conserve de legume și fructe din Republica Moldova, relatează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: chiril, gaburici, rusia, optiunea, europeana, dmitri, medvedev, republica, moldova, chisinau, kazahstan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...