2019-01-20 16:01


Cine este noul ambasador al Germaniei în România

 |  17:32
Cine este noul ambasador al Germaniei în România

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, marţi, pe noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt. Acesta i-a înmânat copiile scrisorilor de acreditare.

Conform unui comunicat de presă al MAE, Meleșcanu și oficialul german au discutat „principalele provocări cu care se confruntă, în prezent, Uniunea Europeană şi perspectivele consolidării proiectului european. A fost subliniată importanţa unei cooperări româno-germane aprofundate în plan european”.

Între anii 2002 - 2005, Cord Meier-Klodt a fost şeful secţiei de presă a Ambasadei Germaniei la Moscova. Ulterior, a fost Însărcinat special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în ministerul de Externe german., iar anul trecut a fost reprezentantul special al preşedinţiei germane a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

Actualizare:

Potrivit Radio Chișinău, pe parcursul anului 2016, când Germania a deținut președinția în exercițiu a OSCE, Cord Meier-Klodt a ocupat funcția de reprezentant special al țării sale pentru reglementarea conflictului transnistrean. În această calitate, diplomatul german și-a adus contribuția la reluarea, după o pauză de aproape doi ani, a negocierilor în format 5+2, cu participarea reprezentanților Chișinăului și Tiraspolului, precum și ai Rusiei și Ucrainei, în calitate de mediatori, și ai UE și SUA, în calitate de observatori. (Agerpres)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-11
Citeste si:
Ambasadorul Germaniei: “11 decembrie, o şansă pentru românii care vor schimbarea!”
S-a enervat președintele Dodon: Unii ambasadori au uitat cărui stat servesc!
Ambasadorul Marii Britanii îi arată lui Firea unde e PROBLEMA cu deszăpezirea
DRAMĂ GRECEASCĂ: Povestea ambasadorului ucis de iubitul nevestei
Ambasadorul Marii Britanii critică starea trotuarelor din Capitală
SUA rămâne fără ambasadori. Va demisiona și Hans Klemm?
EXCLUSIV. Ambasada SUA: Hans Klemm rămâne în funcție!

TAGURI: Cord Meier-Klodt, ambasador germania bucuresti, melescanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...