2019-05-25 18:09


Comisia Europeană dezbate situaţia statului de drept din România. Guvernul se întruneşte în şedință la Bucureşti

 |  09:19
Comisia Europeană dezbate situaţia statului de drept din România. Guvernul se întruneşte în şedință la Bucureşti

Comisia Europeană va discuta miercuri despre situaţia statului de drept din România, a anunţat un purtător de cuvânt al CE. Ședința vimne pe fondul discuțiilor din România privind modificarea legislației penale prin ordonanță de urgență.

„Comisia Europeană trebuie să acţioneze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine starea statului de drept în România”, a anunţat într-un mesaj pe Twitter Mina Andreeva, purtător de cuvânt al CE.

"Sunt în favoarea unor noi instrumente care să protejeze statul de drept în viitor. Comisia ar trebui să întocmească o dată sau de două ori pe an un raport privind respectarea statului de drept în toate statele membre. Avem nevoie de o evaluare obiectivă", a adăugat oficialul european.

Colegiul este alcătuit din cei 28 de comisari, printre care se numără şi preşedintele, Jean-Claude Juncker, şi vicepreşedinţii. Comisarii, câte unul din fiecare stat membru al UE, asigură conducerea politică a Comisiei Europene.

Anunţul Comisiei vine pe fondul unor informaţii pe surse despre posibilitatea adoptării în ședința de Guvern de mâine a OUG pentru modificarea Codurilor penale.

Miercuri este programată şi şedinţa Guvernului de la Bucureşti, însă pe ordinea de zi nu există niciun proiect care sa vizeze Codurile penale

Premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-au întâlnit de mai mult ori în luna martie şi au decis şi constituirea unui grup de lucru în legătură cu modificările legislaţiei în domeniul justiţiei din România.

Tot miercuri, Instanţa Supremă judecă contestaţia Laurei Codruţa Kovesi la măsura controlului judiciar dispusă de Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie împotriva fostei şefe a DNA, anchetată pentru presupusa mită cerută pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Comisia Europeană a trasmis deja mesaje de "îngrijorare" pe tema dosarelor penale în care este vizată Kovesi.

Ședință de guvern este programată la ora 16.00

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 3 aprilie 2019


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-03

TAGURI: comisia europeana, statul de drept, romania,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Apr 2019

cretinii lui PSDracnea flausatul sunt pe marginea prapastiei..urmeaza articolul7 si excluderea PSD-ALDE dinpartidele UE...taierea tuturor fondurilor pentru mafia imputita bolsevica care se crede in URSS.......PSD-FSN DU-TE IN URSS..luati-va toate curvele imputite tiganci si plecati dracului in SIBERIA
ANONIM
03 Apr 2019

Concluziile unui studiu extrem de interesant despre fenomenul migratiei romanilor si consecintele sale. Sumbru, intr-adevar, ca si contextul elaborarii lui. Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles. A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările economice. Scandaloasa situație se „potrivește” perfect României, țară condusă de prea mulți incompetenți. În conferința amintită, Raluca Prelipceanu a punctat aspecte extrem de grave despre fenomenul emigrației din România și anume: - țara noastră este pe locul 2 în lume (după Siria) ca număr de populație care emigrează, 9 români pe oră, 17% din populația activă a țării, 1/5 din întreaga populație; - am pierdut 40.000 de medici (2007-2017), 84.000 tineri (2016) sub 36 de ani, din care 19% cu studii superioare (61% femei); - suntem sursă de forță de muncă calificată pentru Austria, Ungaria, Franța, Germania și supercalificată pentru SUA și Canada. Consecințele, mai ales pe termen mediu și lung
ANONIM
03 Apr 2019

Consecințele, mai ales pe termen mediu și lung sunt înfiorătoare: - 5 milioane de români sunt permanent sau temporar în străinătate ca emigrați; - pierdem o mare parte din tinerii care s-au calificat aici pe cheltuiala statului român; - a crescut vârsta la care femeile procrează (de la 18 ani în 1980 la 30 de ani în 2017); - copiii rămași în țară abandonează școala, devin analfabeți, nu primesc educație morală părintească, motive pentru care vor deveni o mare problemă peste 5-10 ani; - diaspora românească nu este coagulată, nu are putere, nu promovează interesele României, nu susține interesul național; - are loc deconstrucția identității umane, declasarea ei (cei plecați la muncă, chiar dacă au studii superioare, acceptă munci degradante); - se schimbă mentalitatea celor plecați, acceptând după un timp principiile morale ale țării unde lucrează (homosexualitatea, neasumarea întemeierii unei familii, bigamia etc); - emigranții români nu investesc în România resursele lor financiare. Chiar dacă își construiesc aici case, cimentul este francez, cărămida poloneză, instalația electrică olandeză, cea sanitară germană, aparatura neromânească, deci totul se reîntoarce în aceste țări; - 20% dintre cei plecați nu se vor mai întoarce niciodată în România fiind pierduți definitiv; - 23% au cerut cetățenie străină (Ungaria, Italia, Spania, Franța, Canada, SUA); - dezvoltarea noastră economică este doar din: industria auto, informatică și consum; - 40% din suprafața arabilă a țării este cumpărată de străini; - marile magazine cu produse agro-alimentare, distrug agricultura românească (sectorul legumicol, pomicol, creșterea animalelor) care a devenit una de subzistență; - principalele resurse strategice sunt în mâna străinilor. Înfiorător de adevărat, sumbru ca perspectivă. De ce am ajuns aici? - incompetența clasei politice
ANONIM
03 Apr 2019

Înfiorător de adevărat, sumbru ca perspectivă. De ce am ajuns aici? - incompetența clasei politice care conduce țara de aproape 30 de ani; - lipsa unor programe și strategii naționale de dezvoltare economică pe termen mediu și lung; - nepotismul infiltrat în toate structurile, care crează imobilism și rezistență la transformare; - supraîncărcarea schemelor și posturilor salariale la stat, care duc la cheltuieli uriașe; - birocrația, mita, recompensarea politică cu posturi de răspundere după alegeri; - distrugerea sentimentului patriotic, religios, dezunirea, trădarea, lașitatea, fac ca noi singuri să ,,închinăm” țara celui care plătește mai mult. În scurt timp nu mai avem, chiar dacă am dori, cu cine să mai îndreptăm lucrurile. Țara va putea fi împărțită, fără nicio rezistență, vecinilor. Concluzia vă rugăm să o trageți voi, stimați cititori.
ANONIM
03 Apr 2019

Poate comisia europeană....analizează si activitatea lui CRACANEL...nu numai a guvernului !... sau CRACANEL EXECUTA ordinele lor ??
ANONIM
03 Apr 2019

Poate comisia europeană....analizează si activitatea lui CRACANEL...nu numai a guvernului !... sau CRACANEL EXECUTA ordinele lor ??
ANONIM
03 Apr 2019

Poate comisia europeană....analizează si activitatea lui CRACANEL...nu numai a guvernului !... sau CRACANEL EXECUTA ordinele lor ??
ANONIM
03 Apr 2019

Poate comisia europeană....analizează si activitatea lui CRACANEL...nu numai a guvernului !... sau CRACANEL EXECUTA ordinele lor ??
ANONIM
03 Apr 2019

Poate comisia europeană....analizează si activitatea lui CRACANEL...nu numai a guvernului !... sau CRACANEL EXECUTA ordinele lor ??
Random imageUltimele stiri


STARBAG