2019-02-22 12:25


Complicii teroristului de la ISTANBUL au fost arestați. Vezi de ce naționalitate sunt cei care au omorât 39 de persoane

 |  13:10
Complicii teroristului de la ISTANBUL au fost arestați. Vezi de ce naționalitate sunt cei care au omorât 39 de persoane

Doi chinezi uiguri au fost arestați în Turcia în legătură cu atacul sângeros care a avut loc în noaptea dintre ani în clubul Reina din Istanbul, atac soldat cu 39 de morți și revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic (SI), informează, sâmbătă, mass-media din Turcia, informează Agerpres.

Cei doi suspecți, identificați ca Omar Asim și Abuliezi Abuduhamiti, au fost arestați și acuzați de "apartenență la o organizație teroristă", de "achiziție de arme de foc fără autorizație" și de "complicitate la uciderea a 39 de persoane", a anunțat agenția de presă Anadolu, citând un procuror.

Potrivit agenției, un martor ocular din Konya (sud) l-ar fi văzut pe Asim în compania presupusului atacator din club, a cărui naționalitate exactă nu a fost confirmată și care este în continuare dat în urmărire, în pofida unei ample operațiuni pentru prinderea lui.

Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a anunțat sâmbăta trecută că presupusul atacator a fost identificat, fără a dezvălui nici numele, nici naționalitatea lui, în timp ce vicepremierul turc a afirmat că acesta este probabil de origine uigură.

Uigurii sunt turcofoni majoritar musulmani, care locuiesc în mare parte în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, regiune denumită odată "Turkestanul oriental".

Presa din Turcia a evocat existența posibilă a unei celule formate din jihadiști originari din Asia Centrală și a raportat că presupusul atacator, cu nume de război Abou Mohammad Khorassani, s-ar fi instalat în noiembrie la Konya, împreună cu familia sa.

Cel puțin 35 de oameni au fost arestați în legătură cu atentatul, potrivit Anadolu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-14

TAGURI: istanbul reina chinezi uiguri, arestari turcia, statul islamic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...