2018-11-19 15:51


Comuniştii de la Chişinău luptă pentru Moscova. Voronin vrea Republica moldovenească Transnistria

 |  17:54
Comuniştii de la Chişinău luptă pentru Moscova. Voronin vrea Republica moldovenească Transnistria

Preşedintele Partidului Comunist din R.Moldova(PCRM) Vladimir Voronin a afirmat, luni, că Transnistria ar trebui să aibă "statutul de republică, ci nu de autonomie, să fie Republica Transnistreană în componenţa Republicii Moldova". Liderul comunist a adăugat că UE nu are nevoie nici de Republica Moldova şi nici de Transnistria.

"Care este sensul de a săruta genunchii acestor europeni, de dragul regimului liberalizat (de vize)? Mare parte a populaţiei apte de muncă se află deja peste hotarele ţării, după ce a primit cetăţenie română. Noi ne vindem ţara, integritatea teritorială şi Transnistria, în numele cui?" s-a întrebat fostul preşedinte al R.Moldova. Acesta i-a criticat pe europeni acuzându-i că, după 22 de ani, conflictul din regiunea separatistă nu a fost soluţionat încă, scrie Mediafax. "Acum europenii «s-au trezit» şi vor soluţionarea conflictului. UE vrea doar o zonă de separare de Ucraina şi Rusia, pe râul Nistru", a explicat liderul comunist.

Valeriu Ostalep fostul adjunct al ministrului moldovean de Externe şi Integrării Europene a subliniat că una dintre cele mai realiste opţiuni ale Chişinăului pentru soluţionarea conflictului transnistrean este ca regiunii separatiste să i se acorde o autonomie extinsă. Pe de altă parte, Rusia susţine puternic federalizarea Republicii Moldova, potrivit publka.md. În replică, premierul moldovean Iurie Leancă a întrebat de ce Voronin nu a făcut acest lucru atunci când era preşedintele ţării, iar liderii Partidului Liberal şi Partidului Democrat au catalogat declaraţiile fostului şef de stat ca făcând parte dintr-o strategie electorală


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Vladimir, Voronin, Transnistria, R.Moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...