2018-12-16 18:28


CONFLICTUL ia amploare. China le cere cetățenilor săi să PĂRĂSEASCĂ de urgență Coreea de Nord

 |  11:45
CONFLICTUL ia amploare. China le cere cetățenilor săi să PĂRĂSEASCĂ de urgență Coreea de Nord

Ambasada Chinei cere cetatenilor sai să părăsească de urgență Coreea de Nord, semnal care ar anunta că ia amploare conflictul dintre Coreea de Nord și SUA.

În mesajul său, Ambasada chineză s-a arătat îngrijorată că tensiunile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord riscă să destabilizeze regimul lui Kim Jong-un. Diplomaţii au început să trimită acest avertisment de pe 20 aprilie, cu cinci zile înainte ca regimul să sărbătorească 85 de ani de la înfiinţarea Armatei Republicii Coreene, informează Digi24.

Cum era de așteptat, aniversarea a fost însoţită de o demonstraţie a puterii militare a regimului de la Phenian.

Un cetăţean cu dublă cetățenie, chineză și coreeană, citat de publicația menționată, recunoaşte că şi-a părăsit locuinţa din Phenian după ce a primit un mesaj de avertizare din partea Ambasadei Chinei. Acesta susţine că-şi vizita la două-trei luni ţara natală, dar diplomaţii i-au recomandat să rămână pentru o perioadă în China. „Ambasada nu mi-a mai dat niciodată un asemenea avertisment. M-am îngrijorat şi am plecat în grabă din ţară”, a declarat bărbatul, sub protecţia anonimatului, pentru Korean Times. Acesta susţine însă că atmosfera este una destul de paşnică în capitala Phenian, departe de tensiunile în creștere din peninsula Coreeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-04

TAGURI: conflict, coreea de nord, america, china, razboi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...