2017-01-20 06:01

EXTERNE


Congresman în chiloţi caut femei online. Scandal sexual în curtea partidul preşedintelui Obama

 |  17:56
Congresman în chiloţi caut femei online. Scandal sexual în curtea partidul preşedintelui Obama

Congresmanul de New YorkAnthony Weiner, considerat una dintre speranţele democraţilor la primăriaoraşului, a adus în curtea partidului preşedintelui Obama un scandal sexual deproporţii. Democratul a admis că a trimis o poză cu şliţul său unei tinere, peTwitter, şi că a avut mai multe conversaţii nepotrivite şi pe alte reţele desocializare, pe e-mail şi ocazional prin telefon cu femei întâlnite online. Cutoate acestea, el a declarat că nu va demisiona. Darprăbuşirea sa este cu atât mai spectaculoasă cu cât Weiner a fost văzut înpartidul democrat şi ca un purtător de cuvânt al aripii liberale.

Mărturisirea lui Weiner la oconferinţă de presă în New York a venit la câteva ore după ce un site apublicat poze cu el topless, care au fost trimise anonim de o femeie. Iniţial,el spus că cineva i-a spart contul de Twitter săptămâna trecută, atuncicând a fost trimisăo fotografie cu şliţul unui bărbat în chiloţi gri,negând vehement că el ar fi autorul postărilor. Recunoscând că a minţit pentrucă a „intrat în panică”, oficialul a precizat că intenţiona să trimităfotografia cu el în chiloţi ca mesaj direct pe Twitter. Mesajele directe pot fivăzute numai de persoana căreia îi sunt adresate, în timp ce mesajele normalesunt accesibile tuturor. Totodată, el a dezvăluitcă relaţiile sale online au loc de aproximativ trei ani şi au continuat într-o oarecaremăsură şi după căsătoria sa, în iulie 2010, cu Huma Abedin, care esteconsilierul personal al secretarul de stat Hillary Clinton. Weiner consideră cărelaţiile online au fost „frivole” şi nu crede despre acestea că ar putea rănipe cineva, în condiţiile în care au fost „consensuale” şi doar cu femei adulte.„Am schimbat mesaje şi fotografii explicite cu circa şase femei înultimii trei ani”, a afirmat el, precizând că nu s-a întâlnit personal cu nici unadintre ele şi că nu a întreţinut relaţii sexuale în afara căsătoriei.

După dezvăluire, liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelos, acerut o investigaţie pentru a determina dacă au fost folosite resurse oficialeîn acest scandal sau dacă s-a încălcat codul de conduită. Este de aşteptat oanchetă din partea Comitetului de etică. Weiner ar puteafi expulzat din Camera Reprezentanţilor în cazul în care două treimi dintremembri votează să facă acest lucru. În istoria sa, doar de cinci ori s-au luatastfel de decizi, inclusiv trei expulzări pentru lipsă de loialitate. De asemenea,Weiner s-ar putea confrunta cu cenzura - o puternică mustrare, care necesită unvot cu majoritate simplă. Formal, nu există nici o consecinţă la aceastăacţiune, dar membrii ar putea pierde preşedinţii. Oficialul democrat a declaratcă nu crede că a folosit resursele guvernamentale în trimiterea de mesaje şi căpersonalul său nu ştia de acţiunile sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image