2018-10-17 14:49


Corectitudinea politică, la ea acasă. O carte pentru copii, retrasă

 |  14:39
Corectitudinea politică, la ea acasă. O carte pentru copii, retrasă

O carte cu ilustrații pentru copii despre președintele american George Washington și sclavii care lucrau pentru acesta a fost retrasă de la vânzare de editura Scholastic.

Cartea „A Birthday Cake for George Washington” spune povestea bucătarului Hercules, unul din sclavii președintelui George Washington, și a fiicei sale Delia care pregătesc tortul pentru ziua de naștere a președintelui american. La scurt timp de la lansare, la 5 ianuarie, cartea fost criticată pentru că are multe ilustrații cu sclavi care zâmbesc și ar putea genera probleme. Cei de la editura Scholastic au transmis într-o declarație de presă că fără mai multe informații istorice de context cartea „ar putea oferi o impresie greșită despre realitatea privind viața sclavilor”. Publicația School Library Journal a catalogat cartea ca „posibil problematică” și a recomandat să se evite achiziționarea sa, scrie Agerpres.

Semnatara cărții, Ramin Ganeshram, bucătar și jurnalist pe teme culinare dar și autoarea unor cărți de bucate, a scris despre contextul istoric al poveștii în notele de final care însoțesc cartea, însă mulți au criticat că aceste informații trebuiau să se afle în interiorul cărții. Pentru a răspunde criticilor formulate la adresa sa, autoarea a postat pe blog faptul că a studiat acest subiect timp de patru ani. "Poate părea bizar sau de-a dreptul tulburător, dar existau și sclavi care aveau o viață mai bună și relații apropiate, ca de familie, cu cei care îi țineau în sclavie. Acești oameni erau suficient de inteligenți pentru a-și folosi aceste relații și avantaje pentru a-și îmbunătăți viața", a comentat autoarea.

Editorul cărții, Andrea Davis Pinkney, a scris pe blogul său că tematica sclaviei este una care trebuie tratată cu foarte mare grijă, însă cartea prezintă o parte importantă din istoria americană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: corectitudine politica, carte, george washington
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...