2019-03-25 07:50


Coreea de Nord amenință SUA cu un atac NUCLEAR preventiv. Ce mesaj are TRUMP pentru Phenian

 |  09:01
Coreea de Nord amenință SUA cu un atac NUCLEAR preventiv. Ce mesaj are TRUMP pentru Phenian

Conducerea Coreei de Nord "analizează cu atenție" planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenția oficială de presă KCNA, informează Agerpres.

Planul ar putea fi "pus în aplicare în mod simultan sau consecutiv" în orice moment, imediat după ce "comandantul suprem al forței nucleare", președintele Kim Jong-Un, va lua o decizie, se arată în știrea preluată de Reuters, AFP și Yonhap.

KCNA a difuzat informația în engleză, cu precizarea că planul se referă la "aprinderea unui foc care să învăluie zona Guam, cu ajutorul rachetei balistice strategice cu rază medie-lungă Hwasong-12". Coreea de Nord susține că trebuie să țină sub control bazele militare ale SUA din insulă, inclusiv baza aeriană Anderson, utilizată de bombardierele strategice ale SUA.

Un alt purtător de cuvânt militar a avertizat că Phenianul ar putea lansa o operațiune preventivă dacă Statele Unite dau semne de provocare.

Declarațiile au fost difuzate la numai câteva ore după ce președintele american Donald Trump le-a atras atenția nord-coreenilor, prin intermediul presei, că "ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea"


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-09

TAGURI: coreea de nord, atac nuclear, trump, phenian, kim jong un, guam
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Aug 2017

Asta e ca bancul cu broasca si mamaliga..............Broasca ameninta mamaliga din ceaun "MAI MAMALIGO NU MAI SARI PE MINE CA SAR SI EU PE TINE"...si mamaliga fierbe in continuare///Broasca-fleosc sare in mamaliga///GAME OVER-INSERT COIN....aduceti alta broasca
NATO
09 Aug 2017

Hahaha. Pleaca bai cu mamaliga ta! Cred ca fuge Kim de rupe pamantul cand s-or duce americanii peste el...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Aug 2017

@NaTO....ai inteles pe dos....ca asa te duce mintea.....broasca era KIMJONG....el ameninta USA nu invers...multi prosti are ROMANIa asta
ALUPIGUS
09 Aug 2017

NATO... esti prost!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...