2018-12-16 12:40


Coreea de Nord vorbește de război și acuză SUA și „marionetele” lor de la Seul

 |  20:10
Coreea de Nord vorbește de război și acuză SUA și „marionetele” lor de la Seul

Cum vă anunțam zilele trecute, Peninsula Coreeană este pe punctul de a deveni teatrul unui nou război sângeros, după ce Nordul a efectuat un test nuclear, iar Sudul a răspuns prin reluarea, de vineri, a propagandei prin difuzoarele amplasate de-a lungul frontierei comune. Tensiunile se amplifică de la o zi la alta. Iată că sâmbătă, Phenianul a avertizat că decizia Seulului de a difuza din nou programe propagandistice la difuzoare aduce Peninsula în „pragul războiului”, potrivit Deutsche Welle.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a anunțat că unități de artilerie și rachete cu rază scurtă de acțiune au fost amplasate în apropierea stațiilor de unde se emite.

Coreea de Sud transmite muzică pop, știri și critici la adresa regimului comunist de la Phenian. Puterea dictatorială de la Phenian este acuzată de abuzuri împotriva drepturilor omului, în contrast cu succesul democrației din Coreea de Sud. Pe frontiera comună, Seulul a instalat 11 stații de la care programele de propagandă pot fi auzite pe distanțe chiar și de 10 kilometri. Aceste mesaje transmise la difuzoare care critică regimul totalitar al lui Kim Jong un sunt considerate de Coreea de Nord drept un act de război.

„Statele Unite şi marionetele lor nu au pierdut timpul pentru a aduce situaţia din peninsulă în pragul războiului, reluând difuzarea materialelor de război psihologic", a declarat Kim Ki Nam, un oficial de rang înalt din partidul comunist nord-coreean.

Regimul de la Phennian consideră programele și mesajele transmise la difuzoare drept un act de război.

În august 2015, cele două țări au fost la un pas de  război, după ce Nordul a cerut oprirea transmisiilor propagandistice, ba chiar a avut loc un schimb de tiruri de artilerie. Până la urmă, au semnat un acord în vederea îmbunătățirii relațiilor, iar Seulul a oprit difuzoarele. Coreea de Nord și Coreea de Sud sunt, tehnic, încă în stare de război una cu alta, deoarece Războiul din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-09

TAGURI: coreea de nord, razboi, sua, marionete, seul
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...