2018-12-13 21:01


Crește presiunea pe Merkel. Politica europeană dă în clocot din cauza crizei imigranților

 |  19:58
Crește presiunea pe Merkel. Politica europeană dă în clocot din cauza crizei imigranților

Criza refugiaților produce ecouri și presiunea devine din ce în ce mai mare asupra politicienilor care susțin deschiderea porților pentru milioanele de imigranți musulmani, în special asupra cancelarului german Angela Merkel.

Marți, aproape 40 deputați ai partidului conservator CDU i-au adresat o scrisoare deschisă cancelarului federal german Angela Merkel, pentru a-i cere să renunțe la politica de deschidere față de migranți pentru că, susțin ei, Germania și-a atins limitele cu cei peste un milion de nou-sosiți în 2015, informează AFP.

Lista semnatarilor nu este publică, dar în premieră, cel puțin o parte din parlamentarii partidului lui Merkel inițiază un document pentru denunțarea politicii acesteia față de imigranți.

Christian von Stetten, unul dintre autorii scrisorii spune că ei nu doresc să divizeze grupul parlamentar al CDU, ci doar cer aplicarea legii. „Mă aștept la un răspuns la începutul săptămânii viitoare’”, a declarat pentru AFP von Stetten.

Semnatarii atrag atenția asupra faptului că numeroase țări din UE nu se implică în împărțirea poverii pe care o reprezintă sosirea a sute de mii de migranți care fug din calea războiului din Siria sau de sărăcie.

Dar Merkel a anunțat că urmărește reducerea afluxului de refugiați prin mecanisme europene și internaționale și întărirea frontierelor UE, nu prin închiderea granițelor Germaniei, cum îi cer unii dintre aliații săi.

În total, CDU are 256 de parlamentari, deci se poate spune că grupul celor 40 este relativ mic, dar el se adaugă vocilor din CSU (54 de deputați) și SPD, aliații din coaliția guvernamentală

Tusk dă termen martie

La rândul său, președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a declarat marți, în fața Parlamentului European, că UE are doar două luni la dispoziție pentru a pune sub control criza imigranților, altfel spațiul Schengen de liberă circulație se va prăbuși și proiectul politic al comunității europene în sine ar putea eșua.

„Consiliul European din luna martie va fi termenul limită pentru a vedea dacă strategia funcționează. Dacă nu, consecințele vor fi grave, cum ar fi colapsul spațiului Schengen”, a avertizat Tusk, la o dezbatere din PE. El a cerut statelor membre ale UE să aplice strategia convenită la summitului european din luna decembrie. Principalele elemente ale strategiei la care a făcut referire Tursk sunt consolidarea controlului la frontierele externe ale UE și grăbirea creării centrelor hotspot în Grecia și Italia, unde refugiații vor fi separați de imigranți economici, care ar trebui repatriați, în timp ce refugiații vor fi împărțiți între statele UE prin sistemul cotelor obligatorii.

Prezent la dezbaterea din PE, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit din nou despre 'solidaritatea' între statele UE, cărora le-a cerut să fie unite pentru a gestiona eficient fluxurile de migranți extracomunitari ce continuă să ajungă în număr mare în Europa în pofida iernii. 'Dacă avem o frontieră comună trebuie să o gestionăm împreună. Generația Erasmus și Internet nu cunoaște frontiere', a spus Juncker, citat de Agerpres.

Premierul francez: Nu pot fi primiți toți

Într-un interviu acordat postului de televiziune elvețian RTS,, premierul francez Manuel Valls a susținut că sosirea a peste un milion de migranți este pentru Europa un șoc, și continentul nu îi poate primi pe toți cei care vor să plece din Siria, a declarat marți premierul francez Manuel Valls într-un interviu citat de publicația Le Parisien.

„Nu le putem spune 'Veniți!' și cu atât mai puțin 'Veniți toți!' (...) Cum s-ar putea crede că este posibil să absorbim peste un milion de persoane în câteva luni?”, se întreabă premierul francez.

Despre politica Germaniei de a primi un număr foarte mare de refugiați, Valls a opinat că

aceasta a fost „alegerea germanilor și ea trebuie respectată”. El a evocat tradiția Germaniei de a primi migranți, făcând referire totodată la un „proiect politic, economic și demografic”, informează Agerpres.

Valls a precizat însă că alegerea Germaniei nu coincide cu a Franței. „Trebuie să fim foarte atenți la toate mesajele create de aceste mișcări de populație. (...) Într-o Europă unde nu există metodă, control la frontiere, hot-spoturi (centre de primire și înregistrare a refugiaților), mesajele create de aceste mișcări ce nu pot fi stăpânite pun probleme serioase societății noastre”, a mai spus șeful guvernului francez.

Avertismentul FMI

Un avertisment pentru Europa a venit marți și din partea Fondului Monetar Internațional (FMI), în privința dificultăților economice provocate de criza refugiaților. FMI cere autorităților să facă eforturi mai susținute pentru asimilarea migranților, transmite AFP. Avalanșa de refugiați reprezintă o dificultate majoră pentru capacitatea de absorbție a pieței muncii din UE și testează sistemele politice, se arată în ediția revizuită a raportului "World Economic Outlook", publicată marți de FMI.

„Acțiuni politice pentru sprijinirea integrării migranților pe piața forței de muncă sunt decisive pentru atenuarea temerilor privind excluziunea socială și costurile fiscale pe termen lung. Eforturile pentru sprijinirea integrării migranților ar putea debloca beneficiile economice pe termen lung de pe urma fluxului de refugiați”, se arată în raportul instituției financiare internaționale.

Potrivit FMI, băncile centrale ar trebui să continue să stimuleze creșterea iar ministerele de Finanțe ar trebui să majoreze cheltuielile pentru investiții acolo unde este posibil. De asemenea, FMI a avertizat că valul de refugiați pune presiuni asupra Uniunii Europene fiind necesar să se asigure că migranții își vor găsi un loc de muncă. Conform celor mai recente prognoze ale FMI, după un avans de 3,1% în 2015, economia mondială ar urma să înregistreze o creștere de 3,4% în 2016, comparativ cu 3,6% cât estima în octombrie, și un avans de 3,6% în 2017, față de 3,8% cât prognoza în toamnă. "Aceste revizuiri reflectă în mod substanțial, dar nu exclusiv, o relansare mai slabă în economiile emergente decât se preconiza în luna octombrie", precizează FMI.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), peste un milion de migranți au intrat în UE în 2015, provocând o gravă criză migratorie, care afectează și alte țări, precum Turcia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: presiune, angela merkel, politica europeana, imigranti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2016

MERKEL=UDREA.....AM AVUT SI NOI ASEMENEA MARIONETE N-K-V-D/STASI SI STIM LA CE SE FOLOSESC...CARA GEAMANTANELE DE BANI PENTRU SEFU..."BOBORUL" ADICA "PULIMEA" NU CONTEAZA...TOTUL E LA LOC SIGUR...IN DUBAI...DAVAI PARAI...BITTE SCHON...APROPOS LIMBA MATERNA A LUI MERKEL NU E GERMANA...PANIMAESI TAVARISCI...LA STASI SE VORBEA RUSA...LA FEL SI LA ANGELIKA ACASA IN GERMANIA DE EST...SI CICA SI LA BANCA MONDIALA SI FMI TOT AIA SE VORBESTE...CA DOAR NU SE INTELEGEA CU BASESCU IN GERMANA...HARASO TAVARISCI BASESCU...DAVAI KONTRAKT...EADS...FUJITSU-SIEMENS..TZAPTZARAP-MANKATASH...TRAILES BAHTALO...COCOSELUL E SEFU
CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2016

TRAILES BAHTALO = SA TRAITI BINE =GUT LEBEN(NU STIU CUM DREAQU SE ZICE PE RUSESTE)
HMM....
19 Ian 2016

Singurul ”bine” făcut nouă dacă o debarcă pe natzista asta.... spre/pentru binele întregii Europe ar fi 1. ieșirea din ”zona” euro și din U.E. ,de parcă până acum n-am fost (spațial) TOȚI ÎN U.E.! și 2. trezirea din lene a boboarelor care parcă s-au tâmpit în privința securității propriilor graniți, revenirea în/pe pământurile fiecăruia, neamestecul în politica, tradițiile sau cultura acelei țări, revenirea la moneda națională și 3. fiecare nație să-și vadă de particularitățile ei, fără ingerințe tembele referitoare la sexualitate, căsătorii împotriva firii ori asimilare forțată, băgată pe gât a altor rase (vezi imigranții). Fiecare să stea în aia mă-sii - caucazianul cu albii lui, asiaticul cu gălbejiții lui, iar cel afro - cu negrii lui.
CURVA DE FMI
19 Ian 2016

să tacă-n gura mă-sii cu asimilarea imigranților! Să-i ia dracului la ei pe toți și să se corcească între ei, până le iese limba de-un cot și ochii cât cepele! Ăștia cu Banca Mondială, FMI-ul, nu-s proveniți de peste ocean? Adică de la americani...iar ISIS-ul ce mama mă-sii e? Ne credeți proști pe toți? Uite ce grijă, ce ordine pentru Bănci ca să sprijini invazia ăstora....mișto! Atunci cum se face că pentru țările mici (cum e Ro.) și altele...transformate în colonii, mereu vin cu biciul și cu austeritatea?! Asta nu arată că-s mafioți și curve? Io zic că DA!
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
19 Ian 2016

ai distrus lumea , comunista utc al pc german . sa plateasca si sa ia acasa la ea , in pat .
Random imageUltimele stiri


loading...