2018-10-17 21:47


CRIZĂ în Spania: Guvernul catalan ar putea fi DEMIS

 |  17:24
CRIZĂ în Spania: Guvernul catalan ar putea fi DEMIS

Liderii secesionişti ai Cataloniei nu vor să accepte guvernarea directă de la Madrid şi se vor opune protocolului declanşat de Mariano Rajoy. Premierul conservator, sprijinit de majoritatea spaniolilor, a cerut aprobarea Senatului pentru demiterea guvernului regional secesionist.

Guvernul secesionist de la Barcelona ar putea fi demis până la sfârşitul săptămânii, iar executivul lui Mariano Rajoy se pregăteşte să preia administrarea directă a Cataloniei cu sprijinul majorităţii parlamentare.

Pentru aceasta a activat articolul 155 din Constituţia Spaniei, spre satisfacţia multor spanioli.

Guvenul va prelua toate funcţiile administraţiei catalane şi le va coordona de la Madrid, iar ministerele vor controla poliţia catalană şi televiziunea publică regională.

Planul lui Rajoy pentru restabilirea ordinii constituţionale în Catalonia trebuie să fie dezbătut de Senatul Spaniei care se va reuni în plen vineri, în timp ce secesioniştii ameninţă cu nesupunerea totală şi pregătesc o sesiune parlamentară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-23

TAGURI: criza, spania, catalonia, demitere, madrid, mariano rajoy
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/35726152.https://petitieonline.net/petitie/45826153.Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de tronsonul Piața Iancului Pantelimon al magistralei 5!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare!
LEVST.
24 Oct 2017

Trebuie demis! Undeva in Biblie un mare apostol ii intreaba pe cei din aceiasi credinta" de ce vor ei sa va dezlipeasca de langa noi? Pentru folosul lor"- Cam asta este situatia aici, cativa smecheri care aspira la un ciolan si mai mare, au insurubat aceasta idee la cateva sute de mii de catalanezi(din cei aprox -peste- 7 milioane), iar daca s-ar realiza acest proces de divizare, cand ei vor da de greu, vor incepe sa faca masiv imprumuturi, la FMI, etc.( daca le vor acorda) stiind ca pe parcursul mandatului-si chiar a vietii lor, vor fi bani de cheltuit, urmand apoi dezastrul platilor ... Asta este un aspect, insa implicatia este si internationala, succesul acestora ar declansa mai peste tot in lume, asa revendicari si divizari, care creaza numai probleme si -mai ales- saracirea populatiilor respective, o noua tara vine cu cohorte si cohorte de bugetari , atat la nivel central cat si in teren...Mai mult, la acesta data nu prea mai exista populatii compacte(exceptii, unele tari arabe), deci tot asa de bine minoritatile de pe aceste "noi" teritorii, vor cere sa-si formeze si ele statul lor, s.a.m.d., reteta sigura a anarhiei si dezastrului social....Actuala structura teritoriala si administrativa din diverse tari nu o fi cea mai buna, insa omenirea s-a tot reasezat in aceste 2 mii de ani de istorie concreta, iar efectele nu au fost niciodata bune, omenirea are nevoie de stabilitate, actualele organizari trebuie mentinute, trebuie mai degraba lucrat la numarul de unitati admnistrativ-teritoriale si la numarul de bugetari inutili( mai degraba parazitari), acesta ar fi sensul pe care populatiile destepte, ar trebui sa-l gaseasca...
JASARI
21 Noi 2017

Oferta de împrumut între special. cu o experiență de 8 ani în zona noastră structură gata să pună în aplicare un sistem fiabil și juridice, în scopul de a ușura oferta, astfel încât clienții noștri sunt mai sigure .prin urmare, dacă aveți de impact cu sistemul bancar,dificultăți financiare ,proiectele de construcție sau de altă natură ,mai mult vă faceți griji . Macro-financiar la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta . Suntem furnizarea de credite care variază de la 5000 EURO la 5.000.000 de EURO, cu un plan de rambursare a studia în funcție de capacitatea dumneavoastră . Cerem ca ai bunurilor vă rugăm să ne contactați dacă vă aflați în nevoie. jeniefinance@gmail.com web.facebook.com/jeniefinance
Random imageUltimele stiri


loading...