2018-12-10 10:44


Criza migranților: Germania prelungește controalele la frontiere până în februarie anul viitor

 |  13:09
Criza migranților: Germania prelungește controalele la frontiere până în februarie anul viitor

Germania a hotărât prelungirea, până la mijlocul lunii februarie 2016, a controalelor la frontiere din cauza crizei migranților. Anunțul a venit din partea Ministerului de Interne de la Berlin, intenție anunțată, de altfel, la sfârșitul lunii octombrie.

Ministerul de Interne prevenise la sfârșitul lui octombrie Comisia Europeană despre intenția de a recurge la această măsură dacă valul de migranți spre Germania nu se va reduce, informeaza AFP. Berlinul a reintrodus controalele la frontierele țării la mijlocul lui septembrie, prelungindu-le până acum cu câte o lună, conform unei proceduri din codul Schengen.

 Din acest moment, Germania se bazează pe alte proceduri excepționale, ce permit suspendarea regulilor de liberă circulație pentru o perioadă de până la doi ani. Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de solicitanți de azil în cursul lui 2015. Cele mai multe controale sunt desfășurate la granița cu Austria, pe unde tranzitează majoritatea migranților de pe ruta balcanică. 

Mai multe state europene au reintrodus astfel de controale, în absența unui acord la nivelul Uniunii Europene cu privire la repartizarea refugiaților, mai ales sirieni. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: germania, criza, migranti, frontiera
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...