2018-12-15 23:57


Criză politică la Chişinău. PLDM atacă demiterea Guvernului la Curtea Constituțională

 |  19:05
Criză politică la Chişinău. PLDM atacă demiterea Guvernului la Curtea Constituțională

Facțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a depus miercuri o sesizare la Curtea Constituțională cerând revizuirea hotărârii legislativului prin care a fost demis joia trecută guvernul condus de premierul liberal-democrat Valeriu Streleț, informează Agerpres. Această hotărâre, potrivit reprezentanților PLDM, este neconstituțională și contravine statului de drept.

Facțiunea PLDM a sesizat Curtea Constituțională, cerând ca aceasta să declare neconstituțională Hotărârea Parlamentului nr.180 prin care a fost demis Guvernul lui Valeriu Streleț, în condițiile în care nici o probă (privind complicitatea la corupție a premierului) nu a fost adusă în fața deputaților, a declarat deputatul liberal-democrat Ștefan Creangă. „Noi considerăm că aceasta contravine statului de drept“, a spus el. A doua cerință, potrivit acestuia, este ca instanța să se pronunțe în problema dacă poate fi demis un guvern pentru suspiciuni de corupție „în absența unor probe penale“.

Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie printr-o moțiune de cenzură, inițiată de socialiști și comuniști și care a fost susținută de Partidul Democrat (PD), care împreună cu PLDM și Partidul Liberal făceau parte din Alianța pentru Integrare Europeană-3. Guvernul lui Streleț a căzut după doar 90 de zile de activitate.

Autorii moțiunii l-au acuzat pe premierul Streleț de complicitate la acte de corupție prin sprijinul acordat fostului său șef de partid Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: criza politica, chisinau, pldm, guvern, demite, curtea constitutionala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...