2018-12-12 16:38


Cum poţi câştiga 10 miliarde de dolari peste noapte

 |  21:00
Cum poţi câştiga 10 miliarde de dolari peste noapte

Vineri,Statele Unite au pierdut mult râvnitul rating de AAA pentru prima dată din 1917, o surpriză de proporţii care a făcut ca 18 ţări să aibă ratingul mai bun decât SUA. Dar nu a fost o surpriză pentru un investitor ori un fond speculativ misterios care ar fi pariat luna trecută aproape un miliard de dolari, cu şanse de 10/1, că SUA îşi vor pierde ratingul “triplu A”, arată Daily Mail.

Acum se pun întrebări dacă agentul economic a avut informaţii din interior înainte de a paria 850 milioane de dolari pe piaţa futures, şi pe de altă parte dacă acest pariu chiar a existat. Au circulat zvonuri că investitorul veteran George Soros, în vârstă de 80 de ani, cunoscut drept “cel care a spart Banca Angliei”, ar fi implicat în această posibilă tranzacţie. În 1992, el a câştigat peste un miliard de dolari din speculaţii cu valută când lira britanică a ieşit din Mecanismul european al ratei de schimb, în ceea ce a rămas ca “miercurea neagră” din acel an. A fost una din tranzacţiile care au făcut istorie. Soros a făcut împrumuturi pentru a paria pe scăderea lirei britanice şi a avut dreptate. Chiar dacă Marea Britanie crescuse dobânda de referinţă pentru a atrage investitorii, sperând să mai reducă presiunea la vânzare nu a mai putut să lupte împotriva forţei pieţei. Şi atunci, o sursă bancară a afirmat că Soros nu a avut de-a face cu respectiva tranzacţie şi a pus sub semnul întrebării însăşi existenţa ei.

La 21 iulie cineva a mizat 5.370 de bilete de trezorerie cu scadenţa la 10 ani şi 3.100 bonuri de trezorerie. Pariul respectivului investitor pare să fi dat roade, acum că S&P a scăzut ratingul SUA: şi-a asigurat un profit de 1000%, iar ratele dobânzii cel mai probabil vor creşte. Este bănuit Soros, în parte, ca urmare a legăturilor sale cu administraţia preşedintelui american Barack Obama, a scris The Examiner. Dar misteriosul pariu putea să-l facă orice alt investitor cu resurse similare. În aceste condiţii, a apărut şi întrebarea dacă nu cumva preşedintele Obama şi ministrul de finanţe Timothy Geithner au ştiut că o scădere a ratingului SUA se află în cărţi. În aprilie, Geithner a afirmat că nu există un astfel de risc, dar acum guvernul american pare enervat, şi nu surprins de decizia S&P, conchide Daily Mail.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...