2019-03-26 12:37


Curtea Europeană de Justiție s-a pronunțat. Ajutoarele sociale pot fi suspendate

 |  19:07
Curtea Europeană de Justiție s-a pronunțat. Ajutoarele sociale pot fi suspendate

După ce Marea Britanie a obținut în negocierea cu UE, o serie de măsuri care vor limita din 2020 acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranții proveniți din alte țări membre ale Uniunii, iată că și Curtea Europeană de Justiție a luat o decizie similară, dar care este aplicabilă imediat.

Astfel, statele din Uniunea Europeană pot refuza acordarea de ajutoare sociale timp de trei luni pentru persoanele care vin din alte țări membre ale blocului comunitar, a decis joi Curtea Europeană de Justiție (CEJ), potrivit DPA.

CEJ este cea mai înaltă instanță a Uniunii Europene și a primit în mod repetat solicitări de a da o decizie privind chestiunea beneficiilor sociale pentru imigranții intracomunitari, sesizări care au fost motivate de temerile privind abuzurile asupra sistemelor de ajutoare în blocul comunitar.

De altfel, această temă este de cea mai mare importanță în dezbaterea politică și organizarea referendumului din Marea Britanie privind apartenența la UE.

Legislația UE prevede deja că cetățenilor dintr-un alt stat membru li se poate refuza accesul la asistență socială pentru primele lor trei luni de ședere, notează DPA.

Însă judecătorii CEJ, instanță cu sediul la Luxemburg, au fost solicitați să decidă din nou asupra acestei chestiuni, în urma unei dispute juridice din Germania, unde unui spaniol și fiului său li s-a refuzat accesul la beneficii sociale.

"Un stat membru îi poate exclude pe cetățenii altor state membre de la anumite beneficii sociale (cum ar fi beneficiile pentru cei care caută loc de muncă și copii lor în Germania) în timpul primelor trei luni de ședere", a precizat instanța într-un comunicat.

"Un astfel de refuz nu presupune o evaluare a situației individuale a persoanei vizate", se adaugă în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-25

TAGURI: curtea europeana de justitie, ajutoare, suspendate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...