2019-02-22 23:04


CUTREMUR devastator în Filipine. Şase morţi şi zeci de persoane rănite

 |  10:42
CUTREMUR devastator în Filipine. Şase morţi şi zeci de persoane rănite

Un seism puternic s-a produs vineri noapte în sudul arhipelagului Filipine, fiind înregistrate până în prezent șase victime și peste 100 de persoane rănite, indică media locală.

Potrivit Institutului de vulcanologie și seismologie din Filipine, seismul a avut epicentrul în apropiere de orașul Surigao și s-a produs la ora locală 10.03 p.m. (14.03 GMT)

Seismul cu magnitudinea 6,7 a afectat structurile de rezistență ale unor stabilimente care s-au prăbușit în provincia Surigao del Norte, la 730 de km sud de capitala Manila. Au rămas fără energie electrică numeroase clădiri și locuințe.

Multe zone nu au electricitate și aeroportul a fost închis, a declarat sâmbătă guvernatorul provinciei Sol Matugas pentru un post de radio din Manila. La rândul său, purtătorul de cuvânt al agenției pentru intervenții în situații de urgență a indicat că în prezent sunt 108 persoane rănite.

Este cel mai puternic seism care lovește această zonă din Filipine de la cel din 1879, care a avut o magnitudine de 6,9, indică Institutul de vulcanologie și seismologie din Filipine. Cel mai recent puternic cutremur care a lovit această țară a avut magnitudinea 7,1 și a omorât 220 de persoane în centrul Filipinelor, în octombrie 2013.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-11

TAGURI: cutremur, filipine, morti si raniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...