2019-03-24 23:56


David Cameron, ultimul discurs în Parlament

 |  16:44
David Cameron, ultimul discurs în Parlament

Premierul britanic David Cameron a participat miercuri la ultima sedinta de intrebari in Parlament, inainte de a-si inainta demisia catre regina, miercuri seara. Sedinta a fost dominata de glume, aplauze si omagii.

El a amintit ca, in timpul mandatului sau, a adresat 5.500 de intrebari in Parlament, dar nu stie la cate a raspuns. Seful Guvernului a precizat, insa, ca are la activ 92 de ore de declaratii in legislativ, ceea ce ar putea fi un record.

In cursul sedintei, Cameron l-a ironizat de cateva ori pe liderul laburist, Jeremy Corbyn, care i-a raspuns cu aceeasi moneda.

Premierul a comparat procesul de desemnare a unor noi lideri in Partidul Conservator si in cel Laburist. Potrivit lui, conservatorii au reusit sa finalizeze totul in doua saptamanii, in timp ce laburistii "nici macar nu au decis care sunt regulile".

Premierul nu l-a uitat in cursul sedintei nici pe pisoiul Larry, care va ramane la Downing Street. "Circula un zvon ca nu il iubesc pe motanul Larry. Il iubesc. Din pacate nu il pot lua pe Larry cu mine", a spus el, prezentand si o poza cu el si pisica.

In sfera serioasa a discutiilor, premierul si-a aparat realizarile de pe plan economic, printre care reducerea deficitului commercial cu doua treimi si o rata de crestere economica "la varful lumii dezvoltate", ceea ce a permis finantarea in totalitate a sistemului medical national. In plus, el a amintit ca Guvernul sau a creat 2,5 milioane de locuri de munca.

In ceea ce priveste drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie dupa iesirea tarii din UE, el a dat asigurari ca guvernul lucreaza din greu pentru a le garanta si va cere ca acelasi principiu sa se aplice si in cazul britanicilor care locuiesc in alte tari europene.

La final, premierul a marturisit ca ii va lipsi "vuietul multumii si atacurile opozitiei". "Dar va doresc numai bine tuturor", a adaugat el, precizand ca parlamentarii ar trebui sa fie mandri.

Dupa sedinta din Parlament, premierul va merge la Buckingham Palace, pentru a-i prezenta reginei demisia sa. El va fi urmat in functie de Theresa May.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-13

TAGURI: david cameron, discurs, parlament, premier, theresa may
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...