2018-10-16 08:48


Demisie surprinzătoare în Guvernul Francez

 |  14:58
Demisie surprinzătoare în Guvernul Francez

Ministrul justitiei din Franta, Christiane Taubira, și-a prezentat demisia președintelui Francois Hollande, a anunțat miercuri președinția de la Paris.

Demisia ministrului în vârsta de 63 de ani intervine în contextul în care prim-ministrul Manuel Valls urmeaza sa prezinte miercuri deputatilor textul definitiv al proiectului de reforma constitutionala privind starea de urgenta si privarea de cetatenie. Christine Taubira a exprimat îndoieli în legatura cu intentia guvernului de a-i lipsi de cetatenie în anumite conditii pe francezii condamnati pentru terorism.

Textul propus de guvern prevedea initial includerea în Constitutie a privarii de cetatenie pentru persoanele cu dubla cetatenie nascute în Franta si condamnate pentru infractiuni teroriste, o masura care instituia o diferenta de tratament între francezi si a care a provocat o sciziune în rândul stângii. În textul care va fi prezentat miercuri, guvernul a înlaturat orice referire la francezii cu dubla cetatenie, prevazând totusi privarea de cetatenie la autorii unor crime grave.

'Uneori sa rezisti înseamna sa ramâi, alteori înseamna sa pleci (...) Fie ca ultimul cuvânt sa-l aiba etica si dreptul', a comentat Christiane Taubira pe Twitter.

Presedintia precizeaza ca demisia a fost acceptata si ca Jean-Jacques Urvoas, perceput ca un politician favorabil liniei guvernului în domeniu, o va înlocui în functie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27

TAGURI: demisie, guvern franta, francois hollande, ministrul justitie, christiane taubira
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...