2018-12-15 22:46


Dhojar Ţarnaev, condamnat la moarte pentru atentatul de la Maratonul din Boston

 |  15:33
Dhojar Ţarnaev, condamnat la moarte pentru atentatul de la Maratonul din Boston

La 21 de ani, Dhojar Ţarnaev va fi cel de-al 62-lea deţinut condamnat la moarte la nivel federal. Tânărul a primit pedeapsa capitală, după ce a provocat atentatele de la Maratonul din Boston, în urma cărora au murit trei persoane și peste 260 au fost rănite.

Condamnările la moarte sunt "extrem de rare" la nivel federal, iar administraţia americană nu cere pedeapsa capitală decât în cazul unei "infracţiuni neobişnuite", explica în 2013, pentru AFP, Richard Dieter, directorul DPIC. Aceasta nu înseamnă însă că el va fi executat în viitorul apropiat, din cauza procedurilor de apel care se pot întinde pe mulţi ani.

Atentatele de la Maratonul din Boston, comise la 15 aprilie 2013 de fraţii de origine cecenă Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, au provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor peste 260. În timp ce Tamerlan a murit în timpul unui schimb de focuri cu poliţia la patru zile după atentat, fratele său, Djohar, atunci în vârstă de 19 ani a fost apturat şi judecat. Vineri, el a fost condamnat la moarte.

Dhojar Ţarnaev, acum în vârstă de 21 de ani intră astfel în culoarul federal al morţii, unde va fi cel de-al 62-lea deţinut, însă cel mai tânăr dintre ei.

Doar trei bărbaţi au fost executaţi astfel de la restabilirea pedepsei cu moartea în Statele Unite, în 1976. Alte 61 de persoane sunt în prezent deţinute în culoarul morţii federal, în Indiana, faţă de peste 3.000 în închisorile statale, potrivit bazei de date a DPIC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-16

TAGURI: atentate, maraton, boston, detinut, condamnat, moarte, dhojar, tarnaev
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...