2019-01-23 08:04


Distrugătorul USS Ross intră în Marea Neagră pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune

 |  09:35
Distrugătorul USS Ross intră în Marea Neagră pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune

Distrugătorul USS Ross (DDG 71) intră sâmbătă în Marea Neagră, pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune, a anunțat Flota a 6-a a Statelor Unite.

Potrivit unui comunicat de presă, prezența USS Ross în Marea Neagră va reitera dedicarea și angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor și capacităților operaționale comune în cadrul NATO și cu partenerii regionali din zona Mării Negre.

„Prezența USS Ross în Marea Neagră va demonstra angajamentul Statelor Unite pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din NATO. Vom acționa îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea și capacitatea navale și pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. Suntem angajați să menținem siguranța și securitatea oceanelor lumii și căilor maritime. Printr-un sistem consolidat de relații în Marea Neagră, ne așteptăm la o creștere a păcii și prosperității în întreaga regiune”, a precizat comandantul distrugătorului american, căpitanul Tadd Gorman.

Intrarea distrugătorului american în Marea Neagră se înscrie în noua strategie a NATO, care trimite prin rotație nave militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Rusia ca urmare a crizei ucrainene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-22

TAGURI: distrugator, uss, ross, intra, marea, neagra, promoveaza, pace, stabilitate, regiune, flota, sua
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...