2018-12-18 18:03


DODON trage NATO de urechi chiar la sediul Alianței, din Bruxelles. Vezi ce avertisment a transmis președintele moldovean

 |  01:35
DODON trage NATO de urechi chiar la sediul Alianței, din Bruxelles. Vezi ce avertisment a transmis președintele moldovean

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o conferință de presă susținută marți la sediul NATO că deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău "va crea impedimente în privința negocierilor pe problema transnistreană" și demersul nu este "binevenit" pentru cetățenii Republicii Moldova. El le-a cerut oficialilor alianței să nu se grăbească în ce privește deschiderea acestui biroul de legătură.

Igor Dodon a avertizat că dacă biroul de legătură, față de care și-a exprimat mereu dezacordul, va fi deschis în luna martie, așa cum s-a convenit, "vom reveni asupra acestui subiect și vom lua o decizie în interesul majorității cetățenilor din Republica Moldova".

Dodon a făcut declarațiile la finalul întâlnirii cu Rose Gottemoeller, adjuncta Secretarului General al Alianței, alături de care a susținut o conferință de presă, transmite Agerpres.

"Mesajul NATO este simplu: respectăm suveranitatea tuturor țărilor și dreptul de a nu se alia cu nimeni. Respectăm, astfel, neutralitatea Republicii Moldova și faptul că nu vrea să se alăture NATO. Neutralitatea nu înseamnă însă izolare, NATO colaborează și cu alte țări neutre, cum ar fi Elveția sau Austria", a spus Rose Gottemoeller.

Adjuncta Secretarului General al NATO a descris Republica Moldova drept "un aliat apropiat". A salutat participarea trupelor din această țară la misiunile din Kosovo și a spus că această cooperare face din Moldova "un contributor la securitatea internațională".

Cu privire la biroul de legătură al NATO la Chișinău, oficialul alianței a subliniat că "nu e o baza militară, ci o misiune diplomatică derulată de civili".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: dodon, nato, bruxelles, aliantei, rose gottemoeller
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...